DiákOtthon – régi

Otthon!

Családias légkörrel, valamint komfortos szobákkal és közösségi terekkel várunk Téged diákotthonunkba, ha középiskolás vagy egyetemista vagy, Újvidéken tanulsz és beszélsz magyarul.  
A szobák 4 ágyasak, a konyhák jól felszereltek, lehet sütni – főzni, a  fürdőszobák mosógéppel vannak ellátva. A tágas és kényelmes tanulószobákban zavartalanul tanulhatsz. Mindenki számára biztosítjuk az ingyenes internetelérést, a számítógép-használatot, a nyomtatást és a fénymásolást. Több ezer kötetet számláló könyvtárunkat is használhatod.
Ha segítség kell, a nevelőkre mindig számíthatsz. Segítenek a háziírásban, útba igazítanak ha nem találod fel magad a nagyvárosban és akkor is fordulhatsz hozzájuk, ha csak ép beszélgetnél valakivel.
Az újvidéki Apáczai Diákotthon 2000-ben nyitotta meg kapuit. Névadója Apáczai Csere János, a magyar művelődés kiemelt személyisége, a tudományosság és nevelésügy úttörője, az első magyar enciklopédista.

Közösség!

A közösségi élet mozgató rugója az Apáczai DiákTanács, mi csak ADT-nek hívjuk. Ez egy középiskolásokból és egyetemistákból álló tanács, amely minden hónapban szervez egy barátkozós estet a diákotthon összes lakója számára. Karácsonyra mézeskalácsot sütünk, előtte pizza és palacsinta esteket tartunk. Ha szép az idő bográcsozunk, rostélyozunk. Színházba is ellátogatunk néha. Nyáron a Diákotthon lakói részt vehetnek egy közös kiránduláson. Voltunk már Erdélyben, Szlovákiában, a Balatonon és környékén. Alig várjuk, mi lesz az idei úticél. 

Galéria

Tégy oly célt fel, amelyre soha senki nem ért. Mert szép dolog a középszerű tudós emberekkel elérkezni, de szebb még a legtudósbakkal egyarányú messze hagyíttani, a legszebb penig mindeneket fellyülhaladni, és a nagy hegynek oly részében állani, ahová soha senki maga erejétől nem hágott, s talám soha nem is hág.
Apáczai Csere János