APÁCZAI DIÁKOTTHON

Karácsony ünnepe az újvidéki Apáczai Diákotthonban

2015. decdember 14.

Lázas készülődés előzte meg az újvidéki Apáczai Diákotthon karácsonyi ünnepségét. A kollégiumban lakó egyetemisták alapította Apáczai Diáktanács immár szinte hagyományosan mézeskalács sütést és díszítést szervezett, valamint színes programot gyakorolt be a keresztyénség legjelentősebb év végi ünnepére.

A műsor december 14-én, este 8 óra 30 perckor kezdődött az újvidéki Ferences Rendház Bonaventurianum Kollégium nagytermében. Nagy Margit, az Apáczai Diákotthon igazgatójának köszöntője, és Harmath Károly atya ferences házfőnök áhítata nyitotta meg az eseményt, majd a résztvevők elénekelték a Csendes Éjt. A Maradéki Református Egyházközséget – az Apáczai Diákotthon anyaintézményét – a Pont zenekar képviselte a maradéki lelkész, Halász Dániel és felesége, Halász Sándor Gyöngyvér szereplésével. A keresztyén zeneszámok után következett az egyetemisták műsora énekszóval, szavalattal és egy szellemes, karácsonyi színdarabbal. Műsorban fellépett Banyári Gizella, Bíró Magyari Töhötöm, Dér Diana, Fehér Viktor, Halász Hargita, Kovács Gabriella, Kraszulyák Orsolya, Losanc Arnold, Nagy Nikoletta, Názor József, Szedlár Ágnes, Szögi Henrietta és Virág Laura. A verseket és énekeket Ádor Konrád gitárjátéka kísérte.

Az ünnepség végeztével – a boldog gyermekéveket felidézvén – következett a legizgalmasabb pillanat, a jelenlevők gyorsan körbeállták a karácsonyfát, hogy kiderítsék mit rejtettek alá a szobatársak, barátok, és kollégák. Igaz, a gyermekévek már többnyire elmúltak, de a mosoly – az együttlét, az ajándékozás öröme – ezúttal sem maradt el.

Stanyó Gábor

Fotó: Kraszulyák Zalán, Gubik Tünde, Bancsi Márió és Stanyó GáborVISSZA A FŐOLDALRA>>