Diákotthon

Az újvidéki Apáczai Diákotthon 2000-ben nyitotta meg kapuit azon magyar ajkú fiatalok előtt, akik tanulmányaikat az Újvidéki Egyetemen folytatják. Intézményünk két különálló részre, egy lány- és egy fiúkollégiumra tagolódik. Névadója Apáczai Csere János, a magyar művelődés kiemelt személyisége, a tudományosság és nevelésügy úttörője, az első magyar enciklopédista. A kollégiumban 4 ágyas szobákban, 80 hallgató számára tudunk lakhatási lehetőséget biztosítani. Lakóinknak mosógéppel ellátott fürdőszobák állnak rendelkezésükre. Kollégiumunk konyhái jól felszereltek, lehetőség van sütésre, főzésre. A hűtőszekrényekben friss- és fagyasztott étel tárolható, melegítésre mikrosütők állnak rendelkezésre. A tágas és kényelmes tanulószobákban lakóink zavartalanul tanulhatnak. Több ezer kötetet számláló könyvtárunk szintén lakóink rendelkezésére áll. Minden lakónk számára biztosítjuk az ingyenes internetelérést, a számítógép-használatot, a nyomtatást és a fénymásolást. A diákotthon egész területén kitűnő sebességű internet-szolgáltatás biztosított.

Kollégiumi élet

Hiszünk abban, hogy a jó kollégium ismérve a pezsgő diákélet. Heti rendszerességgel szervezünk ökumenikus áhítatokkal egybekötött magyarságismereti- és tudományos ismeretterjesztő előadásokat. Előadókként elismert vajdasági és magyarországi szakemberek látogatnak el hozzánk. Szabadidős programjaink közé tartoznak a táncestek, filmvetítések, jótékonysági munkák, közös főzőcskézések, kulturális rendezvények látogatása. A nyári szünidőben, a Diákotthon lakói részt vehetnek közös kiránduláson Magyarországra, vagy valamely más magyarlakta területre.

Címek és elérhetőségek

Lánykollégium: Újvidék, Ćirpanova u. 54. (a futaki piac közelében)
Fiúkollégium: Újvidék, Bogdan Šuput u. 16. (Darányi-telep)
Web: www.vmpe.org.rs
Facebook: facebook.com/apaczaidiakotthon
Email: nsvmpe@gmail.com
Telefon: 021/548-259 (hétköznap 8-14 óráig)

Pályázás

Pályázni a nyári pályázati időszakban a honlapunkról letöltött adatlap kitöltésével, a szükséges mellékletek begyűjtésével és beküldésével lehet.