4. Vállalkozz okosan! diákverseny – beszámoló

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete 2021. december 18-án, negyedik alkalommal szervezte meg a Vállalkozz okosan! diákversenyt az általános iskolás tanulók számára gazdasági-vállalkozói témakörben.
A verseny szervezésében együttműködött a Pro Scientia Naturae Alapítvány. A verseny célja, hogy a felnövekvő generáció tagjai mielőbb elsajátítsák az alapvető gazdasági, vállalkozói, pénzügyi ismereteket annak érdekében,
hogy felnőttként jobban eligazodjanak az üzleti világában, tudatos döntéseket hozzanak, és esetleg vállalkozóként érvényesüljenek. A verseny hozzájárul a tanulók tudásának bővítéséhez, a csapatszellem erősítéséhez,
a kreativitás és az innovációs készség fejlesztéséhez. 

A verseny általános iskolás diákoknak volt meghirdetve (5-8 osztály). A diákok csapatban dolgoznak mentor (tanár) segítségével. A csapatok 2-4 főből álltak. Minden csapatnak egy üzleti tervet kellett elkészíteni, melyben bemutatták ötletüket, képzeletbeli vállalkozásukat. Az idei versenyre egy sportfelszerelést gyártó vagy szolgáltató vállalat üzleti tervét kellett elkészíteni. A verseny helyszíne ezúttal a Dr. Berényi János Agrárinnovációs Iroda volt, Zentán.

Támogató a magyarországi Emberi Erőforrások Minisztériuma volt. Az idei versenyre 15 csapat jelentkezett Vajdaság különböző iskoláiból. A zsűri tagjai, Dr. Kulcsár Sarolta, a Pro Scientia Naturae Alapítvány programkordinátora, vállalkozó, és Dr. Muhi. B. Béla, egyetemi tanár, a verseny főszervezője voltak. Az eredmények a következők lettek:

1. díj
Crocks Rox csapat
Bárány Petra
Kisutcai Ivett
Farkas Larissza
Petőfi Sándor Ált. Isk., Óbecse
Felkészítő tanár: Sándor Magdolna

2. díj
Gym Paradise csapat
Molnár Ákos
Halla Réka
Szabó Kevin
Samu Mihály általános iskola, Óbecse
Felkészítő tanár: Surányi Roland

3. díj
Némó csapat
Siles Jessica
Prošić Katarina
Samu Mihály általános iskola, Óbecse
Felkészítő tanár: Surányi Roland
és
Gold Ski csapat
Malčić Blanka
Repecki Réka
Urbán Viktória
Horvát Fanni
Petőfi Sándor Általános Iskola, Zenta
Felkészítő tanár: Kormányos Katona Gyöngyi

Különdíj
Gólyatalp csapat
Klima Babett
Terék Irisz
Ferenczi Orsolya
Petőfi Sándor Ált. Isk., Óbecse
Felkészítő tanár: Sándor Magdolna
és
Actív Tennis csapat
Borsi Balázs
Mihók Dániel
Beszédes Henrik
Móra Károly Átalános Iskola, Szaján
Felkészítő tanár: Tápai Róbert