Beszámoló: Gion Nándor Irodalmi- és Művészeti Tábor

2023. július 17-én kezdetét vette a Gion Nándor Irodalmi- és Művészeti Tábor, melyet párhuzamosan két helyszínen tartanak középiskolások és általános iskolások számára. A résztvevők először csapatépítő feladatokon keresztül ismerkedtek egymással, majd a középiskolások drámapedagógiai foglalkozással és városnézéssel folytatták és zárták a napjukat, míg az általános iskolások a Sakkpalotában, egy interaktív sakkjátékban találták magukat.
A tábor második napján kicsik-nagyok közösen fedezték fel a Tarcal-hegység nyújtotta lélegzetelállító szépségeit. A kiránulók a költői táj szépségét egy a táborozókat elkísérő fotóművész segítségével és útmutatásával igyekeztek megörökíteni.
A második nap zárásaként a résztvevők bemutatták társaiknak saját írásaikat és könyvajánló keretein belül tovább szélesítették irodalmi horizontjukat.
A zárónap pedig további érdekes programokat tartogat a táborlakók számára, amikkel építhetik, fejleszthetik már meglévő készségeket úgy a képzőművészet, mint a beszédkészség területén