Beszámoló: XII. Kovács Sztrikó Általános Iskolai Fizika-kémia Diákverseny

A XII. Kovács Sztrikó Zoltán Általános Iskolai Fizika-kémia Diákversenynek a szenttamási „Jovan Jovanović Zmaj” Általános Iskola adott otthont, melynek döntőjére április 26-án került sor.

A diákok kémia témakörében készítettek kísérleteket, melyet a helyszínen bemutattak majd megvédtek, a kérdésekre adott válaszaikkal. A díjazottak között szerepelnek a szenttamási is temerini diákok, kik könyvjutalomban illetve 5 napos jutalom kiránduláson vehetnek részt a Balaton partján.   Első helyezésben részesült Ricz Linda, Cirok Levente valamint Nagy Melissa és Bartok Viola, második helyet Bakos Dorina és Kiss Bálint szerezte meg, felkészítő tanárnők Fehér Anikó és Gojic Szilvia.

A XIII. Kovács Sztrikó Zoltán Általános Iskolai Fizika-kémia Diákversenyre novemberben kerül sor, mely a szenttamási  iskolában kerül megrendezésre. A verseny újdonsága, hogy már 4. , 5. , és 6. osztályos diákok páros vagy egyéni munkával is készülhetnek a 7. és 8. osztályos diákok mellett. A generációk munkáját egymástól külön fogják a zsűrik értékelni. A fiatalabb versenyzőktől a tudásszintjükhöz megfelelő kísérlet bemutatását várjuk, mi kapcsolódhat a természeti órák, illetve biológia, földrajz tananyagához.

Írta: Ortó Kanyó Anikó