Beszámoló: Ribár Béla Általános Iskolások Fizikaversenye

A XVIII. Ribár Béla Általános Iskolások Fizikaversényének az idei évben a pacséri  Moša Pijade Általános Iskola adott otthont. A versenyző diákok  6., 7. és 8. osztályba járnak. A tanulók Bácskossuthfalváról, Csantavérről és Pacséról érkeztek. A versenynek 20 résztvevője volt.

 A diákok  négy körben mérték össze tudásukat. Az első körben a gondolkodtató kérdésekre adtak választ, majd számítási feladatokat oldottak meg. Ezt követte a fizikatörténeti kérdések, amelyre az idei évben Telkes Mária életével, munkásságával kellett megismerkedniük. A negyedik körben a diákok önálló kísérletet végeztek, majd a megfigyelésüket leírták. Korosztálytól függően, több kategóriában kerültek helyezések kiosztásra. A hatodik osztályosok közül 1. helyezést szerezte meg Bika Tünde Csenge, a 2. helyet Szél Hanna, a 3. helyezésen osztozik Farkas Vivien és Fábrik Olivér. A hetedik osztályosok közül 1. helyezést szerezte meg Somogyi Ákos, a 2. helyen osztozik Fremond Léna és Kazinczy Nimród, a 3. helyezett Pintér Sára. A nyolcadik osztályosok közül 1. helyezést szerezte meg Fekecs Nikolett, a 2. helyezett Vékony Dániel, a 3. helyezett Jurković Tamara.  Felkészítő tanárok Kasza Kinga, Vörös Sándor és Kocsis Gábor.

Minden diák dicsérőlapot is ajándékcsomagot kapott. A legjobban teljesítő diákok, kik pontszámaikban is kiemelkednek egy hetes balatoni táborban vehetnek részt. Ők: Bika Tünde Csenge, Szél Hanna, Farkas Vivien, Fábrik Olivér, Dakos Eszter, Somogyi Ákos, Fremond Léna, Kazinczy Nimród, Fekecs Nikolett, Vékony Dániel. Szervező VMPE, Újvidék.