Beszámoló: Szórakoztató, szóra késztető anyanyelvápolási tábor 2023

Az anyanyelvápoló tábor az idei évben először került megrendezésre Módoson, június utolsó hetén, keddtől csütörtökig (27-29).

A nyári anyanyelvápoló táborban 20 gyermek vett részt, melyek zöme 8-12 éves volt, azonban előfordult, hogy óvodás, valamint középiskolás diákok is részt vettek. A táborozók többnyire a környező falvakból jöttek: Surjánból, Bókáról és Nezsényből, valamint voltak helyi diákok is Módosról.

A foglalkozások reggel 9:30-tól délután 17 óráig tartottak. A gyerekek három napon át számos foglalkozásban vehettek részt, főként zenei, játékos, kézműves, és anyanyelvápoló programokban, melyeket Molnár Urbán Éva anyanyelvápoló, Ábel M. Kornélia óvodapedagógus, Szabó Tímea magyartanárnő és Urbán Mária anyanyelvápló tartottak.

A módosi anyanyelvápoló tábor záróműsorára csütörtökön került sor, ahol a táborozók az elmúlt napi foglalkozásokon tanult énekeket, verseket mutatták be. A műsort a VMPE elnök asszonya Lukács Gabriella beszédje zárta. Ezt követően a záró ünnepségre került sor.

Szervező: Molnár Urbán Éva