Jubileumi mesemondó- és szavalóverseny az AMAPED szervezésében Bécsben – beszámoló

 

Az idén 10. alkalommal rendezett mesemondó- és szavalóversenyt az Ausztriai Magyar Pedagógusok Egyesülete az elmúlt hétvégén, március 30-án szombaton.

Az eseményre Ausztria mellett Magyarországról, Felvidékről és nem utolsó sorban Vajdaságból érkeztek versenyzők. A vajdasági gyerekek és kísérőik, valamint felkészítő tanáraik a VMPE (Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete) szervezésében utaztak és vettek részt az eseményen.
Voltak gyerekek Bácsfeketehegyről, Csantavérről, Bácskertesről (Kupuszináról), Muzslyáról, Nemesmiliticsről, Óbecséről, Újvidékről, Szabadkáról, Topolyáról, Zentáról.
A vajdasági csapat eredményesen szerepelt, több tanulónk ért el kimagasló helyezést.
A verseny során minden résztvevő emléklapot és kis ajándékcsomagot kapott, a díjazottak pedig jutalomkönyvvel és éremmel térhettek haza.

A díjazottjaink:

Bába Lujza Újvidék, (3. helyezett)

B. Varga Martina Újvidék, (1. helyezett)

Galusz Áron Zenta, különdíj

Gardil Roland Nemesmilitics, (3. helyezett)

Horváth Kinga Óbecse, (3. helyezett)

Pásztor Dávid Temerin, (2. helyezett)

Trznya Luca Csantavér, (2. helyezett)

Tóth Katarina Temerin, (1. helyezett)

Zórád Bernadetta Újvidék, (2. helyezett)

Vajdasági résztvevők névsora, akiket kivétel nélkül megillet a dicséret, annak ellenére, hogy nem értek el helyezést, de fellépésükkel, igyekezetükkel megszépítették a szombati délelőttöt.

Asztalos Anasztázia, Bozsik Violetta, Bedić Patricia, Erdei Anna Dorka, Kormányos Ákos, Коvács Emese, Kőműves Csenge, Molnár Péter, Szatmári Lili, Vajda Noa Pálma, Vanger Gréta, Varjú Bence.
Felkészítő tanárok és kísérők: Barta Júlia, Faragó Gabriella, Habram Judit, Krizsán Valéria, Molnár Andrea, Turkál Marianna, Szatmári Melitta.