Kalmár László Matematikaverseny

A versenyt egy új, őszi időpontban szervezzük meg! 
Természetesen a járványügyi helyzetet folyamatosan figyelemmel kísérjük.

A jelentkezések már rögzítve lettek, és minden versenyző abban az évfolyamban indul el ősszel, amiben most tavasszal jelentkezett. Tehát, aki 3. osztályos most és jelentkezett a versenyre, az ősszel már igaz, hogy 4. osztályos lesz, de a Kalmár verseny 3. osztályos feladatsorát fogja megoldani.

Természetesen az új jelentkezőket is fogadunk a versenyre.

Megyei forduló időpontja: 2020. szeptember 25., péntek, délután 16 óra. 
Az új jelentkezők jelentkezés határideje: 2020. szeptember 10.
Jelentkezni az űrlap kitöltésével lehet. 

[maxbutton id=”4″ ]

Egyébb információ az alábbi elérhetőségen érhető el:

Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete, Újvidék
Kapcsolattartó: Forgács Enikő
tel: 0637056688
e-mail: forgacs_eniko@yahoo.com

A verseny célja: A matematikai tudományos ismeretek terjesztése, a matematika népszerűsítése, matematika tehetséggondozás. A matematika ismeretének és alkalmazásának hangsúlyozása a társadalomban, a gazdasági életben, az egyén személyes boldogulásában. Felkészíteni a tanulókat a matematika tantárgyi alapú továbbtanulásra és a későbbi pályaválasztásra. A tanulók problémamegoldó képességének, kreativitásának összehasonlítása 3-8. osztályosok körében, matematikai tudás mérésének lehetősége objektív eszközök segítségével. A sportszerű verseny és küzdelem népszerűsítése.

A verseny rendszere:  a verseny határon túliak számára kétfordulós, megyei (a mi esetünkben vajdasági) és magyarországi szervezésű.

1 . Megyei/ területi forduló,
 melyet Újvidéken szervezünk meg. A pontos helyszínről később értesítjük az érdeklődőket.

A 3-4. osztályosok versenyfeladatának megoldására 60 perc,
az 5-8. évfolyamosok számára 90 perc áll rendelkezésre. Elektronikus segédeszközök és külső segítség igénybevétele a verseny egyik fordulójában sem lehetséges.

A dolgozatok javítása a versenyközpontban történik, Budapesten.

2. Országos döntőmelyet a versenyközpont szervez Budapesten, ahová évfolyamonként a legtöbb pontot elért, legjobb teljesítményt nyújtó versenyzők jutnak be.
Szinte minden évben eljut ide pár diák Vajdaságból is.
A vajdaságról továbbjutó versenyzőknek és egy kísérőjének a szállást és az útiköltséget a pedagógus egyesület megtéríti.

Az országos döntő időpontja: 2020. november 6-7. /péntek délután és szombat délelőtt/ két feladatfordulóval, melynek eredményét összesítve alakul ki a végleges sorrend.

A verseny nyerteseit tárgyjutalommal és oklevéllel díjazzuk. A nyertes diákok felkészítő tanárai is elismerést kapnak.

Fontos információk a feladatok megoldásához:

•  Minden feladat 7 pontot ér.

•  Minden állítást szükséges indokolni, kivéve akkor, ha a feladat szövege azt tartalmazza, hogy “nem szükséges indoklás”.

•  Az eredmény puszta közlése (ha nem szerepel az, hogy “nem szükséges indoklás”) 1 pontot ér.

A versenyre való felkészülést a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat folyóirataiban – Élet és Tudomány hetilap, Természet Világa havilap – megjelenő írásai és honlapjai segítik. Az előző évek versenyfeladatai és megoldásai  elérhetők a http://www.titkalmarlaszlomatematikaverseny.hu/versenyfeladatok linken. 

A versenyről bővebben a TIT Kalmár László Matematika verseny honlapján, www.titkalmarlaszlomatematikaverseny.hu olvashatnak, illetve a pedagógus egyesületnél érdeklődhetnek.

Eredményes versenyzést kívánunk!

Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete, 
Újvidék