Lezajlott az általános iskolás Gion Nándor Olvasási Verseny

Az Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete 2021. február 20-án tizenegyedik alkalommal szervezte meg a vajdasági magyar gyerekek olvasási versenyét, a Gion Nándor Olvasási Versenyt. Az általános iskolák felsősei számára meghirdetett versenyre 68 gyerek érkezett, többek között Óbecséről, Zentáról, Zentagunarasról, Temerinből, Szenttamásról, Ürményházáról, Magyarittabéról és Újvidékről. A vetélkedőre, mint eddig is az újvidéki Nikola Tesla Általános Iskolában került sor.

 

Külön köszönet a budapesti Pagony és Kolibri gyerekkönyvkiadóknak, hogy elektronikusan elérhetővé tették a könyveket!  Az esemény szervezését az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatta. 

A diákok könyvjutalommal tértek haza, a legjobbak nyári tábort nyertek. Az olvasási versenybe bárki bekapcsolódhat. Egy csapathoz hárman kellenek. A kis létszámú tagozatok miatt a diákok akár a közösségi oldalakat is felhasználhatják csapatformálásra és az olvasási feladatok felosztására, mivel a versenyre való felkészüléshez nem feltétlenül szükséges a fizikai együttlét.

Habram Judit (főszervező)