Lezajlott az Implom József Középskolai Helyesírási Verseny vajdasági fordulója

Sikeresen lezajlott a 2022/2023-as tanévre meghirdetett Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny vajdasági elődöntője. A tanulók 3 helyszínen, Szabadkán, Zentán és Újvidéken mérhették össze tudásukat. Szabadkán a Svetozar Marković Gimnázium adott otthon a rendezvénynek, Zentán a Thurzó Lajos  Művelődési-Oktatási Központ szervezésében a Bolyai TGK-ban zajlott a program, míg Újvidékének a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesületének központjában, az Apáczai Diákotthonban versenyeztek a résztvevők. Idén Vajdaságból összesen 27 középiskolás versenyző jelentkezett.  

 Az idei verseny rendhagyó módon nem tartalmazott tollbamondást, hanem egy újszerű, hangsúlyra fókuszált feladattípussal ismerkedhettek meg a gyerekek. Minden feladat kitöltése az Erkel Ferenc Gimnázium Moodle oldalán történt. A feladatok  ellenőrzését idén egységesen a gyulai szervezők végzik majd. Az országos dontőn, 2022 februárjában a tartomány legjobbjai képviselhetik majd Vajdaságot.   

A verseny helyi megbízott szervezője a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete, támogatója pedig a Belügyminisztérium Köznevelési Államtitkársága.