Matific online matematikai program már Vajdaságban is!

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete ezúttal a Matific online matematikai programot hozta el a vajdasági pedagógusok számára. Az együttműködés keretén belül érdeklődő pedagógusaink a 2023. november 21-én megrendezett online ismertetőt követően február végéig ingyenes felhasználási lehetőséget kaptak.
 
Az online megbeszélésen a több, mint 20 iskolából résztvevő 58 pedagógus Várady-Szabó Bence Matific üzletfejlesztési manager segítségével belátást nyert a program színes diák, illetve hasznos adatokkal teli pedagógus oldalára.
 
Amennyiben pedagógusaink a három hónapos ingyenes felhasználást követően továbbra is érdekeltek ezen matematikai program iránt, az Egyesület sikeres pályázat esetén, akár 3 évre is biztosítaná a Matific felületének használatát.
 
Markó Laura, VMPE
Várady-Szabó Bence bemutatja a Matific diákoknak szóló felületét

A Matific egy élménypedagógián alapuló online matematika oktató program 1-6. osztályos tanulók számára. Pedagógiánk célja a matematika iránti szorongás csökkentése, a felfedezve tanulás és a kritikus gondolkodás megalapozása.

A platform iskolai környezetben és otthon is működik a legtöbb okostelefonon, tableten és számítógépen, 64 nyelven. A tanulók akár önállóan, pedagógusi feladatkiosztás nélkül is a számukra legideálisabb feladatokkal tudnak dolgozni egy rövid szintfelmérőnek és a platform mögött lévő adaptív algoritmusnak köszönhetően.

Világszerte több, mint 2 millió, Magyarországon pedig mintegy 62 000 tanuló használja a programot. Mind Klebelsberg Központ, mint a tankerületek oldaláról jelentős szakmai elismeréssel bírunk, amit a 305 tankerületi fenntartású iskolában tanuló 37 000, a tankerületek jóvoltából Matific-ező tanuló tanúsít a legjobban.

Várady-Szabó Bence, Matific