Oktopusz projektmenedzsment találkozó

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete idéntől kapcsolódott be ERASMUS+ projektbe. Az OktOpusz Kárpát-medencei oktatásszakmai műhely fejlesztése és működtetése elnevezésű projekt első projektmenedzsment szakmai műhelytalálkozója 2024. június 21-23. között volt Orosházán Mandák Csaba projektkoordinátort és Tratnyek Magdolna szakmai vezető irányításával

A találkozó igen hasznosnak bizonyult, sok kérdésünkre kaphattunk választ, sokrétű szakmai tanáccsal segítettek minket, hogy mi még hatékonyabban tudjunk működni.  A közös cél a határon túli magyar pedagógusok szakértői bázisának létrehozása, 25 elkötelezett pedagógus szakmai képzése, az együttműködés fejlesztése, a kisebbségi magyar oktatás fejlődése.

A szakmai műhelytalálkozón a VMPE-t Lukács Gabriella elnökasszony és projektkoordinátor, Csernyák Szilvia a projekt szakmai vezetője és Kávai Bózsó Ildikó disszeminációért felelős munkatárs képviselte.

A projekt első körben a magyarországi Innovatív Pedagógiai Műhely, a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége és az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete partnerségével kezdődött. A sikeresen lezárult első kör után csatlakoztunk mi, (vagyis a VMPE) és a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége. Így most már együtt dolgozhatunk a közös cél érdekében a kisebbségi magyar oktatás fejlesztéséért

Hálásak vagyunk a közös munkáért, a szakmai segítségért, és hogy megtapasztalhattuk milyen jó volt az online tér után személyesen is találkozni, együtt dolgozni, ilyen remek csapat részesei lenni.

#oktopusz
oktoped.hu
Innovatív Pedagógiai Műhely
Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete
Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége
Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége