Összefoglaló: Általános iskolai fizika-kémia tehetséggondozó diáktábor

A XXIII. hagyományos általános iskolai fizika-kémia tehetséggondozó diáktábornak 2022. január 28-tól 31-ig a pacséri Moša Pijade Általános Iskola ad otthont.

 

A GENIUS – a tehetséges diákokért mozgalom keretében hagyományosan a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete rendezi meg ezt a szaktábort.

A pacséri XXIII. Fizika-kémia Általános Iskolai Tehetséggondozó Diáktábor helyi szervezője Kanyó Anikó kémia szakos tanárnő, főszervezője Muhi Béla fizikus, a GENIUS tehetséggondozó mozgalom elnöke.

A tehetséggondozó diáktábor elsődleges célja a tehetségnevelés. A tanulók a szokásos általános iskolai tananyagot kibővítve és kiegészítve új fogalmakkal ismerkednek meg, kísérleteznek, megfigyelnek és tanulmányoznak egyes természeti jelenségeket, így az elméleti tudás gyakorlati alkalmazása terén is fejlődhetnek. Nevelési cél a közösségi programok és a csoportmunka gyakorlása, kísérletezéskor a megfelelő viselkedés elsajátítása, a megfigyelési szempontok betartása, a szükséges készségek fejlesztése. A tábor célja a barátkozás, a játszva tanulás is.

Ez alkalommal mintegy 40 diák kapott meghívást a táborba. Párhuzamosan két csoportban folyik a munka. Az ünnepélyes megnyitón köszöntők hangzottak el, majd megkezdődött a munka. Méhészkei Kiss Gizella igazgatónő köszöntötte a tehetséggondozó diáktábor részvevőit, kihangsúlyozta, hogy immár harmadik alkalommal szervezik meg ezt a programot a pacséri általános iskolában. Muhi Béla főszervező, a GENIUS elnöke szólt arról, hogy 23 évvel ezelőtt indult ez a tábor, azóta sok kisdiák kapott életre szóló indíttatást a természettudományok megszerettetéséhez. Megköszönte az Emberi Erőforrások Minisztériumának a sokéves támogatását. Ortó Kanyó Anikó, a vendéglátó iskola kémiatanára köszöntője után elmondta a programtervet, köszöntötte a Magyar Szó napilap tudósítóját is és jelezte, hogy hamarosan a Pannon TV is meglátogat bennünket. Külön köszöntötte a szabadkai Vegyészeti és Technológiai Iskola csoportját Perna Attila vezetésével.

forrás: Fókusz.infó