Partnerségi megállapodás a Környezet– és Természetvédelmi Oktatóközpontok Országos Szövetségével

Partnerségi megállapodást írt alá a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete a magyarországi Környezet– és Természetvédelmi Oktatóközpontok Országos Szövetségével.

Az egyezmény a lényege a széles körű szemléletformálás, illetve a pedagógusok ösztönzése szülőföldjükön. A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesületének elnöke, Lukács Gabriella elmondta, ez a program egy úgynevezett ernyőszervezetként működik, amely magába foglalja a Kárpát-medence pedagógusszervezeteit, -egyesületeit. Hozzátette, hogy a megállapodás eredményeként a jövőben a fiataloknak több versenyt, a pedagógusoknak pedig továbbképzéseket szerveznek.

„A versenyeinket a gyerekektől kezdjük. Harmadikos-negyedikesektől egészen a felső korosztályon keresztül a középiskolásokig. Ezt is az ő közreműködésükkel, a környezetvédelmi versenyeinkkel, a Kis Fürkész, a Körmendi, majd a Kovács Sztrikó versenyen keresztül tudjuk fejleszteni. A pedagógusainkat különböző továbbképzésekre várjuk szeretettel. Amikre el is jönnek, mert tudhatjuk azt, hogy a pedagógusok is holtig tanulnak.”

– Írta a Pannon TV