Versenyfelhívás: XXI. GENIUS konferencia

Magyarkanizsán a Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpontban  2023-ben huszonegyedik alkalommal rendezik meg a tehetséges általános iskolások és középiskolás diákok hagyományos GENIUS vajdasági szintű versenyét.

Az első forduló írásbeli jellegű. A diákok önállóan vagy párban eredeti kutatási jellegű szakmunkával jelentkezhetnek a következő témákban:

– Természet és műszaki tudományok, alkalmazott informatika
– Biológia, Orvostudományok, Pszichológia
– Társadalom, Szociológia, Helytörténet, Történelem
– Fotó és Grafika

 A szakdolgozatot munkacímmel, szakterülettel, a szerző(k) és az esetleges mentorok (segítők) elérhetőségeivel, az iskola adataival együtt elektronikus formában 2023. április 30-ig kell beküldeni a következő címre: genius.verseny@gmail.com

A word dokumentum terjedelme ne haladja meg a 10 megabájtot.

A szóbeli megmérettetés konferencia jellegű, melyre május 13-án kerül sor a magyarkanizsai Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpontban (Széles Utca 70.). A diákok magukkal hozzák, és a szakbizottságnak átadják a dolgozatuk egy kinyomtatott és aláírt példányát. 

A megnyitó ünnepség 9.30 órakor kezdődik majd, és 10 órától lesznek a prezentációk, melyek időtartama legfeljebb 10 perc lehet.

A GENIUS konferencia és vajdasági szintű verseny a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesületének szervezésében zajlik, szervezői idén Korenchy László és Bajusz Koncz Ágnes. Támogatónk a magyarországi Belügyminisztérium. A rendezvény célja a tehetségek felismerése, a tehetséggondozás serkentése és támogatása. A résztvevők hagyományosan oklevelet kapnak, könyvjutalomban és más ajándékokban részesülnek.

Részletes információk folyamatosan a www.fokusz.info honlapon találhatók meg. Ugyancsak itt tájékozódhatunk a korábbi versenyekről, beszámolókról, felkészülési tanácsokról stb.

A szakdolgozat megírásához és a szóbeli prezentációhoz segítséget lehet találni itt:

http://www.fokusz.info/index.php?cid=1277750475&sid=1938354131

A GENIUSa tehetséges diákokért mozgalom több vajdasági civil szervezet, iskola, valamint pedagógusok, különböző szakemberek együttműködésével 2003 tavaszán indult. Vezetője Muhi Béla fizikatanár, ismeretterjesztő előadások, diákversenyek, tehetséggondozó diáktáborok, tanári továbbképzések szervezője, oktatási jellegű kiadványok szerzője és szerkesztője, a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács tagja. A GENIUS együttműködik a magyarországi Kutató Diákokért Alapítvánnyal (www.kutdiak.hu) és más hasonló hazai és külföldi szakmai szervezetekkel.