XVIII. Apáczai Nyári Akadémia – Felhívás jelentkezésre

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete idén is meghirdeti az Apáczai Nyári Akadémia (ANYA) pedagógus továbbképzést. Négy, 24 órás akkreditált továbbképzést szervezünk július 9-13-a és 16-20-a között. Az első héten Természettudományi szekció, valamint Történelem és magyarság címmel indul továbbképzés, a második héten pedig az Osztályfőnökök továbbképzését és a „Tapasztald, hogy továbbadhasd!” környezetnevelési programot tartjuk meg. Szállást és étkeztetést igény szerint biztosítunk. Jelentkezési határidő: 2018. július 1. A jelentkezési lap letölthető innen: anya_2018_jelentkezesi_lap

A „Tapasztald, hogy továbbadhasd!” környezetnevelési program letöltése: ANYA 2018 -Tapasztald program

A Történelem és magyarság szekció program letöltése: ANYA 2018 – Tortenelem es magyarsag program

A Természettudományi szekció szekció program letöltése: ANYA 2018 – Termeszet program

A Osztályfőnökök továbbképzése szekció program letöltése: ANYA 2018 – Osztalyfonoki program

A többi programot véglegesítés után közöljük. A programok változtatási lehetőségét fenntartjuk.

A program szerint szakmai jellegű előadások hangzanak el, műhelymunkák és gyakorlatok lesznek. Az előadásokat rendre megbeszélés, illetve vita követi. Az előadók többsége egyetemi tanár vagy neves szakember, a többiek gyakorló pedagógusok. Korszerű didaktikai és multimediális eszközöket alkalmaznak az előadások során, lesznek műhelymunkák, számítógépes animációk is. Az előadások különböző témái kapcsán hallgatóink első kézből értesülnek egy-egy tárgykör időszerű állapotáról, megismerik az új törekvéseket, kutatási irányokat, új szakszavakat, oktatási módszereket.

A továbbképzés részét képezik a fakultatív programok is, mint a kirándulás, a könyvbemutatók, a filmvetítések és neves személyek bemutatása, illetve a velük való beszélgetés. Az oktatási jellegű témák mellett kapcsolatokat építő, valamint kulturális és szórakoztató programokat is tervezünk. A résztvevők szakkönyveket, nyomtatványokat és elektronikus formában szakmai jellegű anyagokat vihetnek magukkal. A látogatók rendelkezésére áll a diákotthon számítógépterme és a VMPE a gazdagon felszerelt könyvtára is.

A továbbképzések helyszíne az újvidéki Apáczai Diákotthon központi (Ćirpanov u. 54.) és telepi (Bogdan Šuput u. 16.) épülete. A részvételi díj vajdaságiaknak 1200 dinár, amit a helyszínen lehet fizetni. A határon túliaknak a továbbképzések ingyenesek. Az útiköltséget nem áll módunkban megtéríteni. A résztvevőket vasárnap estétől fogadjuk.

Jelentkezni a XVIII. Apáczai Nyári Akadémia honlapjáról letölthető jelentkezési lap beküldésével lehet:

http://www.vmpe.org.rs/wp-content/uploads/2018/06/anya_2018_jelentkezesi_lap.doc

A kitöltött jelentkezési lapot küldjék el egyesületünk levelezési címére ( VMPE, Ćirpanova 54., 21000 Novi Sad, Szerbia ), vagy elektronikus formában az email címünkre ( nsvmpe@gmail.com ). A borítékot, illetve az email tárgyát kérjük jelöljék meg „ANYA jelentkezés” felirattal. További információkért érdeklődjön a +381 (0) 21 548259-es telefonszámon (munkanapokon 8-14 óráig), vagy a nsvmpe@gmail.com villámposta címen.