Diákotthon

Apáczai Diákotthon

Tégy oly célt fel, amelyre soha senki nem ért. Mert szép dolog a középszerű tudós emberekkel elérkezni, de szebb még a legtudósbakkal egyarányú messze hagyíttani, a legszebb penig mindeneket fellyülhaladni, és a nagy hegynek oly részében állani, ahová soha senki maga erejétől nem hágott, s talám soha nem is hág.

Megnyílt a felvételi pályázat a 2023/2024-es tanévre

Amit a kollégiumunk nyújtani tud...

Az Apáczai Diákotthon 2000-ben nyitotta meg kapuit a tanulni vágyó fiatalok előtt. A református egyházi működtetésű kollégium Apáczai Csere Jánosról kapta nevét. Ma már egy 40 férőhelyes fiú- és egy 40 férőhelyes lánykollégium áll az Újvidéken tanuló magyar nyelven beszélő diákok rendelkezésére, családias légkörrel, valamint komfortos szobákkal.

A szobáink 4 ágyasak, a konyháink jól felszereltek. A lakóinknak ez által lehetősége nyílik sütni és főzni, azonban igény szerint, kedvezményes áron napi egy étteremből rendelt ebédet is biztosítani tudunk.

A tágas és kényelmes számítógépekkel felszerelt tanulószobáinkban pedig zavartalanul tudtok tanulni. Minden lakónk számára biztosítunk ingyenes internetelérést, nyomtatási- és fénymásolási lehetőséget. Emellett több ezer kötetes könyvtárunk is a rendelkezésetekre áll.

Amennyiben bármiben segítségre lenne szükség, a nevelőtanárokra mindig lehet számítani. Ha segítség kell a háziírásban, útba igazításra van  a városban, vagy csak beszélgetni szeretnél valakivel, hozzájuk bármikor és bármilyen problémával fordulhatnak a diákok.

Hogy miért érdemes minket választani?

Elsősorban a közösséghez tartozás élménye miatt. A közösségi élet mozgató rugója az Apáczai DiákTanács, mi csak ADT-nek hívjuk. Ez egy középiskolásokból és egyetemistákból álló tanács, amely minden hónapban szervez egy barátkozós közösségépítő a diákotthon összes lakója számára. Karácsonyra mézeskalácsot sütünk, előtte pizza és palacsinta esteket tartunk. Ha szép az idő bográcsozunk, rostélyozunk. Színházba, bólingozni is ellátogatunk néha. Nyáron a Diákotthon lakói részt vehetnek egy közös kiránduláson. Voltunk már Erdélyben, Szlovákiában, a Balatonon és környékén. Alig várjuk, mi lesz az idei úticél.

2023.02.28: Pizzasütés
2023.03.23: Bográcsozás
2023.12.07: Mézeskalács sütés
2023.12.18: Karácsonyi műsor

Csatlakozz te is!

Fiú kollégium

Bogdan Suput utca 16.
21000 Újvidék

Lány kollégium

Ćirpanov utca 54.
21000 Újvidék

Elérhetőségek

nsapaczaidiakotthon@gmail.com

021 548 259

H-P: 08:00 -14:00

Bogdan Suput utca 16, Újvidék

Ćirpanov utca 54, Újvidék

Támogatóink

logo._belugyminiszteriumjpg_0-removebg-preview