Felhívás: X. Pedagógiai kihívások a XXI. században – akkreditált szakmai konferencia

INNOVÁCIÓK AZ OKTATÁSBAN

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete, a GENIUS – a tehetséges diákokért mozgalommal és a Pro Scientia Naturae Alapítvánnyal együttműködve, tizedik alkalommal szervezi meg a Pedagógiai kihívások a XXI. században című akkreditált szakmai konferenciát, amelynek fő témája ezúttal az innovációk az oktatásban.

Az innovációt általában az új ötletek, új eszközök bevezetéséhez, egy folyamat vagy rendszer megújításához kötünk, ami tartalmazza a változás mozzanatát. Az innovációt az oktatás területén többnyire az információs és kommunikációs technológiák térnyeréséhez és a technológiához kapcsolódó pedagógiai reformokhoz kapcsolják. Innovációnak számít továbbá a hagyományos oktatási paradigma meghaladása, a tanulóközpontú oktatás, a projektoktatás, az élménypedagógia, a kollaboratív módszerek alkalmazása stb.

A témáról hazai és magyarországi előadók tartanak előadásokat, melyeket vitafórum követ.

Az egynapos akkreditált konferenciára április 20-án, szombaton kerül sor Zentán, a Pro Scientia Naturae Alapítvány oktatási központjában.

A konferencián való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, melynek határideje április 10. Regisztrálni a genius.konferencia@gmail.com címen lehet.

A konferenciát a Nemzeti Kulturális Alap támogatja, főszervezője Dr. Muhi B. Béla, egyetemi tanár.

A továbbképzés támogatója: