Galéria: XXV. Országos Közoktatási és Szakképzési Szakértői Konferencia, Eger

2023.11.7., Eger
 
Köszönjük a DÍSZOKLEVELET a SULISZERVIZ Pedagógiai Intézet és a SULISZERVIZ Oktatási és Szakértői Iroda igazgatójának, Kónya Máriának és az ügyvezető Molnár Csabának, mellyel aVajdasági Magyar Pedagógusok Egyesület kiemelkedően aktív, támogató és együttműködő tevékenységét köszönték meg.Ma délután a 25. Országos Közoktatási és Szakképzési Szakértői Konferencia JUBIELUMI ÜNNEPSÉGÉN
Burus-Siklódi Botondot, az RMPSZ országos elnökét érte az a megtiszteltetés, hogy a Kárpát-medencei pedagógusszervezetek nevében köszönthette a konferencia jelenlévőit.
Burus-Siklódi Botond megköszönte a szervezőknek, hogy a határon túli pedagógusszervezetek évek óta meghívást kapnak, és részt vehetnek a rangos szakmai rendezvényen.
• Kifejtette, hogy a konferencia egy olyan fórumot jelent a határon túli pedagógusszervezetek számára, amelyen lehetőség nyílik arra, hogy együtt keressék azokat az utakat, amelyek az anyaországi kollégák céljaival találkoznak
versenyképes tudást, és az állandóan változó világ kihívásai közepette emberi tartást, egy élhető jövőbe vetett hitet nyújtani a fiatalok számára.
• Azzal együtt, hogy a törvények nyújtotta keretek minden határon túli pedagógusszervezet esetében eltérnek, a törekvések mindig is közös irányba mutattak.
• A közös célok megvalósításához szükséges tudást, szakmai kapcsolatokat pedig az ehhez hasonló szakmai rendezvényeken lehet megerősíteni és gyarapítani.
Kávai Bòzsó Ildikò kispiaci magyartanárnő és Petrovity Eszter újvidéki főóvónő képviselték pedagógusainkat.
 
Szerdán zajlott a 25. Országos Közoktatási és Szakképzési Szakértői Konferencia OktOpusz SZEKCIÓJA!
Idén a konferencián zajlott a projekt záróeseménye, melynek keretében az együtt gondolkodó szakemberek a már sikerrel működő szakértői adatbázis fejlesztési lehetőségeit ès bővìtèseit járzák körül.
A beszélgetések célja a Kárpát-medencei oktatás jövőképének építése volt, melynek a központi elemei egyértelműen az együttműködés általi megerősödés és a közös cselekvés.
A szekciót Mandák Csaba, az Innovatív Pedagógiai Műhely ügyvezetője vezette.
A résztvevőket köszöntötte Dr. Aáry-Tamás Lajos oktatási jogok biztosa is.
Az ülést az OktOpusz – Kárát-medencei Oktatásszakmai Műhely tevékenységének, eredményeinek, és jövőbeli terveinek ismertetésével indították a projektbe bevont pedagógusok, szakértők.
A bemutató személyek a projektet lebonyolító szervezetek képviselői voltak.
A Kárpát-medencei magyar nyelvű oktatás aktuális helyzetét pódiumbeszélgetés keretében vitatták meg a határon túli pedagógusszervezetek képviselői.