Kalmár László Matematika Verseny

A Tudományos Ismeretterjesztő Társulat 2020/2021. tanévre is meghirdeti a TIT KALMÁR LÁSZLÓ MATEMATIKAVERSENYT. Az idei lesz, sorrendben az ötvenedik verseny, mely Magyarország legrégebbi általános iskola szintű matematika versenye.

A vajdasági fordulót idén is a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete szervezi. A versenyre minden érdeklődő, matematikát szerető általános iskolás jelentkezését várjuk, 3-tól 8. osztályig.

A verseny célja: a matematikai ismeretek terjesztése, a matematika népszerűsítése. A matematika ismeretének és alkalmazásának hangsúlyozása a társadalomban, a gazdasági életben, illetve a mindennapokban. A tanulók problémamegoldó képességének, kreativitásának összehasonlítása 3.-8. osztályos diákok körében, matematikai ismeretek mérésének lehetősége objektív eszközök segítségével. A sportszerű verseny és küzdelem népszerűsítése.

A verseny rendszere: a verseny határon túliak számára kétfordulós, megyei (a mi esetünkben vajdasági) és magyarországi szervezésű.

Megyei/ területi forduló, mely Újvidéken kerül megszervezésre. Sajnos a jelenleg is érvényben lévő járványügyi helyzet miatt, idén sem adódik lehetőség a hagyományos módú verseny megtartására. A pontos helyszínről később értesítjük a jelentkezőket.

 

A versenyre az alábbi elérhetőségeken lehet jelentkezni:

Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete, Újvidék

Kapcsolattartó: Losonc Tibor

tel: 0694030011

e-mail: losonctibor95@gmail.com

 

Jelentkezéskor küldjék el a versenyző diák teljes nevét, melyik osztályba jár és melyik iskolát képviseli, valamint a felkészítő tanár, illetve szülő nevét és elérhetőségét.

A megyei fordulóra történő jelentkezés határideje: 2021. március 5. (péntek)

A megyei forduló időpontja: 2021. március 19. (péntek)

Amennyiben a versenyző megkülönböztetett bánásmódot igényel (pl. feladatsor nagyítása), kérjük, a jelentkezéskor jelezze.

Megyei forduló időpontjáról telefonon, illetve e-mailben kaphatnak pontos információt.

A 3-4. osztályos diákok versenyfeladatának megoldására 60 perc,

az 5-8. osztályos diákok számára 90 perc áll rendelkezésre. Elektronikus segédeszközök és külső segítség igénybevétele a verseny egyik fordulójában sem engedélyezett.

Fontos információk a feladatok megoldásához:

  • Minden feladat 7 pontot ér.
  • Minden állítást szükséges indokolni, kivéve akkor, ha a feladat szövege azt tartalmazza, hogy “nem szükséges indoklás”.
  • Az eredmény puszta közlése (ha nem szerepel az, hogy “nem szükséges indoklás”) 1 pontot ér.

A versenyre való felkészülést a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat folyóirataiban – Élet és Tudomány hetilap, Természet Világa havilap – megjelenő írásai és honlapjai segítik. Az előző évek versenyfeladatai és megoldásai elérhetőek a http://www.titkalmarlaszlomatematikaverseny.hu/versenyfeladatok linken.

A versenyről bővebben a TIT Kalmár László Matematika verseny honlapjan, www.titkalmarlaszlomatematikaverseny.hu olvashatnak, illetve a Pedagógusok Egyesületénél érdeklődhetnek.

Eredményes versenyzést kívánunk!

Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete, Újvidék

PONTOSÍTÁS!

 

Sajnos a jelenleg is érvényben lévő járványügyi helyzet miatt a versenyt idén sem tudjuk teljes mértékben a hagyományos módon megtartani.

Emiatt az alábbiakról tájékoztatunk titeket, az érdeklődőket, és a résztvevőket:

 

  1. A versenydolgozatok mind a 6 osztály számára 2021.március 19-én a verseny hivatalos honlapján éstitnet.hu oldalon délután 14:00 órától lesznek elérhetőek.
  2. A versenyzők vagy a VMPE által biztosított helyszínen (későbbiekben értesítve lesznek a pontos helyszínről), vagy saját iskolájukban, tanári felügyelettel, négyzetrácsos papírra oldják meg, dolgozzák ki a feladatokat a megadott időintervallumon belül. Mindkét esetben javasolnám, hogy 13:30 – tól a gyülekezőt, hogy minél előbb lehessen kezdeni a versenyt.

(3-4. osztályosoknak 60 perc, 5-8. osztályosoknak 90 perc áll rendelkezésükre, körzőn, vonalzón kívül más segédeszköz nem használható!)

  1. A dolgozatok elkészülése után, 2021.március 19.-én pénteken délután 16:30 – ig kell elküldeni a beszkennelt vagy lefotózott dolgozatokat e-mailben, a losonctibor95@gmail.come-mail címre. (Kérem, hogy az e-mail tárgyába írják be a versenyző osztályát és a nevét, pl. 3. osztály Nagy István.)
  2. Eredmények 2021. április 19. – e környékén várhatóak. A döntőbe jutottak természetesen értesítve lesznek, illetve a vajdasági forduló eredménye is elérhető lesz.
  3. A döntő megszervezésével kapcsolatosan később küldünk tájékoztatást.