Kárpát-medencei Magyar Feltalálók, Tudósok és Felfedezők Csapatverseny

Felhívás

Tisztelt Intézményvezető, érdekelt Kollégák!

Örömmel tudatjuk, hogy a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége, a Magyar Nemzeti Múzeum, a Stiefel Eurocart KFT. és a Tárnoki II. Rákóczi Ferenc Sportiskolai Általános Iskola ismét meghirdeti részvételi díj mentes online versenyét, amely tiszteletét rója le azon magyar kutatók emléke előtt, akik életük során maradandót alkottak az emberiség számára. Annak érdekében, hogy ez a speciális tudásanyag a benne rejlő pozitív személyiségformáló erővel közkincsé váljon, kerül meghirdetetésre a

Kárpát-medencei Magyar Feltalálók, Tudósok és Felfedezők Csapatverseny

Benevezési határidő: 2021. december 06.

Benevezni négyfős csapatokkal lehet 5-6. évfolyam, illetve 7-8. évfolyam kategóriában.

A verseny három fordulóban kerül megrendezésre.

Az első fordulóra 2022. február közepén kerül sor.

Ezen a benevezett iskolák egy közös februári időpontban, saját iskolai környezetükben, egy internetes tesztet töltenek ki. .

A honlapon található tájékoztató szerint legjobb eredményt elérő magyarországi és külhoni csapatok tavasszal a második fordulóban küzdenek meg egymással, majd az innen továbbjutók májusban, egy végső összecsapásban mérik össze erejüket.

Részletesebb tájékoztató megtalálható az alábbi honlapon:

http://tarnokiskola.hu/oktanyag/framsetokt.htm

A Magyar feltalálók, Magyar tudósok, Magyar felfedezőknél olvasható az ismeretanyag a kutatókról, az MFTF verseny linkre kattintva pedig bővebben olvashatunk a versenyről, illetve ugyanitt tehető meg az internetes regisztráció is.

A felmerült kérdésekkel, problémákkal pedig az egrif@index.hu e-mail címre írva Egri Ferenchez fordulhatnak.

Kérjük az intézményvezetőt, hogy tájékoztassa az iskola érdekeltjeit a verseny lehetőségéről.

Reméljük, hogy a tudomány nagyjainak munkásságát bemutató verseny méltó helyet foglal majd el a diákok oktatási-nevelési folyamatában.

Üdvözlettel:

A szervezők nevében:
Egri Ferenc