Mintaprojekt- és óravázlat-készítő pályázat pedagógusoknak

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a köznevelésben 2022. április 25. és 29. között hirdeti meg a jövő évi Kárpát-medencei Fenntarthatósági Témahetet, amelynek célja a fenntarthatóság üzenetének elterjesztése iskolai keretek között. A Témahét küldetése, hogy a fenntarthatósági életszemléletet az iskolákból kiindulva eljuttassa a diákokhoz, és a diákokon keresztül közvetítse a családok és az egész társadalom felé, ezért 2022-ben kiemelten kezeljük az egyéni, a kisközösségi és a társadalmi felelősségvállalás lehetőségeit.

Az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően, a Fenntarthatósági Témahét során, a környezeti-gazdasági-társadalmi fenntarthatóság kérdéskörét 3 kiemelt témával járjuk körbe, amelyek a 2021/2022-es tanévben a víz, az egészségvédelem és a felelős fogyasztás. Ezek mellett a hulladék, mint állandó téma is megjelenik.

Mintaprojekt- és óravázlat-készítő pályázat pedagógusoknak

A pályázat a 2022. évi Kárpát-medencei Fenntarthatósági Témahét keretén belül kerül meghirdetésre, kiírója az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) megbízásából a PontVelem Nonprofit Kft. A pályázaton a fenntarthatóság pedagógiájában jártas pedagógusok mintaprojektek és óravázlatok kidolgozásával vehetnek részt, amelyek témája illeszkedik a 2022. évi Fenntarthatósági Témahét témáinak valamelyikéhez:

  • VÍZ (pl. természetes élővizek védelme, ivóvíz, vízgazdálkodás, vízlábnyom)
  • EGÉSZSÉGVÉDELEM (pl. fenntartható táplálkozás, iskolakert-program)
  • FELELŐS FOGYASZTÁS (pl. körforgásos gazdálkodás, tudatos vásárlás, fenntartható divat, fogyasztóvédelem)

A szakmai zsűri által a 2022. évi Fenntarthatósági Témahétre kiválasztott mintaprojektek és óravázlatok publikálásra kerülnek a www.fenntarthatosagi.temahet.hu honlapon és a pályaművek szerzői egyenként bruttó 70 000 forintos díjazásban részesülnek.

A pályázat beküldési határideje: 2021. december 15. szerda, 15.00 óra

Kérjük, vegyen részt pályázatunkon, illetve buzdítsa erre kollégáit is!

 https://www.fenntarthatosagi.temahet.hu/letoltheto-oratervek 

 

Pedagógus-kérdőív a 2021. évi Világ Legnagyobb Tanórájáról

Kérjük, hogy 2021. november 30-ig szánjon néhány percet az alábbi kérdőív kitöltésére, amelyben kíváncsiak vagyunk az Ön véleményére a 2021. évi Világ Legnagyobb Tanórája programsorozattal kapcsolatban. Válaszait előre is köszönjük!

https://www.survio.com/survey/d/J9H7J5F6X1I6K7Z7S

 

Kérjük, továbbra is kísérje figyelemmel honlapunkat és Facebook-oldalunkat, hogy a friss hírekről folyamatosan értesüljön!
Bármilyen felmerülő kérdésben a fenntarthatosagi@temahet.hu e-mail címen kereshet bennünket.

 Üdvözlettel:

 

PontVelem Nonprofit Kft.
a Fenntarthatósági Témahét, a ZöldOkos Kupa
és a Világ Legnagyobb Tanórája szervezője