Összefoglaló: Suliszínház Fesztivál – kispiaci elődöntő

Március 29-én tartottuk Kispiacon a XXII. Vajdasági Suliszínház Fesztivál elődöntőjét.

Az általános iskola tornaterme zsúfolásig megtelt, a közönség kíváncsian várta a gyerekelőadásokat. 5 csoport mutatkozott be.

 A kispiaci Kárász Karolina Általános Iskola 2. osztályosai, Ózsvár Edit tanító néni vezetésével a Kacor király c. népmesét vitték színre, a 3. osztályosok Ludas Matyi, avagy a libák gágogása című előadásukat mutatták be, őket Kávai Bózsó Ildikó magyartanárnő és Tilinkó Judit tanító néni készítette fel. A Gézengúzok csapata Oromhegyesről érkezett, ők már felsősök, és Titok-tár címmel a titkok természetét boncolgatták. Felkészítőik: Bicskei Angéla és Bálint Ágota tanárnők.  A csókai Jovan Popović Általános Iskolából érkező fiatalok igazán vidám perceket okoztak Piroska és a Farkas c. előadásukkal, az ő felkészülésükben Piri Emilia segítkezett, aki még egy közülük, vagyis tanulólány. A fellépők sorát a házigazda iskola 5. osztályosai zárták A mi padunk című előadásukkal, amellyel betekintést  engedtek a kamaszgondokba, felkészítőjük Kávai Bózsó Ildikó tanárnő.

A három tagú zsűri: Jódal Rózsa, Takarics Róbert és Lukács Gabriella kerekasztal beszélgetés keretében értékelte a látottakat. A kispiaci Kárász Karolina Ált. Isk. 3. osztályosait és a csókai csapatot jutatták tovább a döntőbe. Színészi különdíjakat is osztottak.

 A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesületnek köszönhetően minden résztvevő emléklapot kapott, a csapatok ajándékcsomagot vehettek át, a díjazott kisszínészek valamint a felkészítők könyvjutalomban is részesültek.

 A rendezvényt az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatta.

írta: Kávai Bózsó Ildikó