TANOM 2019.02.23. beszámoló

Szombaton újabb TANOM továbbképzés került megrendezésre az Apáczai Diákotthon fiúkollégiumában. Ez alkalommal a rendhagyótól némiképp eltérő témakörben, a tavalyi Szólj síp, szólj! népzenei vetélkedő elemzése, és a felkészítő tanárok tájékoztatása köré épült az előadás. A vetélkedőt a kezdetekkor követte egy kiértékelés, de idővel a túljelentkezés miatt ez elmaradt. A felkészítő tanárok az utóbbi években azonban ismét kifejezték erre való igényüket és emiatt került megszervezésre a hétvégi képzés.

Témavezetőként Szabó Gabriella volt jelen, de mellette Borsi Ferenc, Kelemen Zsolt, Fábri-Ivánovics Tünde és Fábri Géza a tavalyi vetélkedő zsűritagjai is elmondták észrevételeiket, tanácsaikat a jelenlévőknek. A zsűritagok egyenként ismertették milyen szempontokat tartanak fontosnak az értékelés során, valamint azt, hogy a pedagógusoknak mire kell hangsúlyt fektetniük a felkészítés alatt.

Ezt követően kielemezték a 34. Szólj síp, szólj! néhány produkcióját. Elmondták mi az, amire nagyobb nagyobb figyelmet kell fordítani, felhívták a figyelmet a hibákra és tanácsokkal látták el felkészítőtanárokat.

Idén március 30-án kerül megrendezésre a 35. Szólj síp, szólj! az Újvidéki Rádió és a VMPE közös szervezésében.