Tehetségek Szolgálatáért éves díjban részesült Wilhelm Josef

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesületének elnöksége a Tehetségek Szolgálatáért éves díjára jelölte az Egyesület nagyra becsült tagját, Wilhelm Josefet. A díjátadóra ünnepélyes keretek között Budapesten, a Szent Imre Gimnáziumban került sor 2019. március 23-án, ez alkalomból a díjazottat a VMPE elnökségének tagja, Muhi Béla méltatta.

A Hét Nap újságírója, Martinek Imre rövid beszámolója az esemény kapcsán:

„A Tehetségek Szolgálatáért éves díjban részesült Budapesten a zombori Wilhelm Josef történelemtanár.

A kitüntetés értékét növeli, hogy Magyarországon az idén egy, a szórványban dolgozó vajdasági pedagógust jutalmaztak ezzel az elismeréssel. – követhettük a hírt, s annak apropóján készült mozgóképes beszámolót a Vajdasági Rádió és Televízió adásában.

(külső hivatkozás: http://bit.ly/TehetsegekSzolgalataert)

Lévén a kollégát személyesen is ismerem, mindenekelőtt a nyaranta Újvidéken zajló Apáczai Nyári Akadémiáról (ANYA), a méltatásához választott fotót is ebből a miliőből kértem le Az ÚR 2016. esztendejéből, amikoris, összhangban a továbbképzés Történelem és magyarság elnevezésű program hagyományaival, a díjazott doroszlói pedagógus kalauzolásában a csoport a nyugat-bácskai szórványmagyarság értékeivel ismerkedhetett. A doroszlói Szentkúton a Mária, keresztények segítsége kegyhelyet járta be, és a Fehér Ferenc Emlékházhoz látogatott el, Zomborban, a néhai Bács-Bodrog Vármegye megyeszékhelyén pedig a város nevezetességeit, annak épített örökségét ízlelgette.

Gratulálunk!”

[Best_Wordpress_Gallery id=”10″ gal_title=”Wilhelm”]