Versenyfelhívás – 5. Vállalkozz okosan! diákverseny általános iskolásoknak

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete a hagyományos Diák Menedzsment Bajnokság és a Fogyasztóvédelmi Diákverseny mellett ötödik alkalommal hirdeti meg a Vállalkozz okosan! diákversenyt az általános iskolás tanulók számára gazdasági-vállalkozói témakörben.

A verseny célja, hogy a felnövekvő generáció tagjai mielőbb elsajátítsák az alapvető gazdasági, vállalkozói, pénzügyi ismereteket annak érdekében, hogy felnőttként jobban eligazodjanak az üzleti világában, tudatos döntéseket hozzanak, és esetleg vállalkozóként érvényesüljenek. A verseny hozzájárul a tanulók tudásának bővítéséhez, a csapatszellem erősítéséhez, a kreativitás és az innovációs készség fejlesztéséhez.

A verseny általános iskolás diákoknak van meghirdetve (5-8 osztály). A diákok csapatban dolgoznak mentor (tanár) segítségével. A csapatok 2-4 főből állnak. Minden csapatnak egy üzleti tervet kell elkészíteni, melyben bemutatják ötletüket, vállalkozásukat.

Az idei versenyre egy közlekedési eszközöket gyártó vagy közlekedési szolgáltatásokat nyújtó vállalat üzleti tervét kell elkészíteni.

A versenyre november 10-ig lehet jelentkezni a következő e-mail címen: menedzsment.bajnoksag@gmail.com

Itt fel kell tüntetni a tanulók és a mentor nevét, az osztályt, illetve az iskolát.

A részletes útmutatót és a segédanyagokat a felkészüléshez e-mailben küldjük ki a jelentkezőknek.

A verseny döntője december 3-án, szombaton lesz megtartva Zentán, a Dr. Berényi János Agrárinnovációs Irodában (Karađorđe u. 52).

A verseny szervezője a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete, támogató a Köznevelésért Felelős Államtitkárság, főszervező: Dr. Muhi B. Béla, egyetemi tanár.