VIII. Pedagógiai kihívások a XXI. században – akkreditált szakmai konferencia

OKTATÁS A FENNTARTHATÓ FEJLŐDÉS SZOLGÁLATÁBAN

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete, a GENIUS – a tehetséges diákokért mozgalommal és a Pro Scientia Naturae Alapítvánnyal együttműködve, nyolcadik alkalommal szervezi meg a Pedagógiai kihívások a XXI. században című akkreditált szakmai konferenciát, amelynek fő témája ezúttal az oktatás a fenntartható fejlődés szolgálatában.

A fenntartható fejlődés a jövőről való gondolkodást meghatározó paradigma, amelyben a környezettel, a társadalommal és a gazdasággal kapcsolatos megfontolások egyensúlyban vannak az általános fejlődés és egy magasabb életszínvonal elérése érdekében. A konferencia célja, hogy rámutasson a fenntarthatóságra való nevelés fontosságára, illetve arra, hogyan építhető be ez az általános és középiskolai oktatásba. A témáról hazai és magyarországi előadók tartanak előadásokat, melyeket vitafórum követ.

Az egynapos akkreditált konferenciára április 1-én, szombaton kerül sor Zentán, a Dr. Berényi János Agrárinnovációs Irodában.

A konferencián való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, melynek határideje március 15.

Regisztrálni a genius.konferencia@gmail.com címen lehet. A konferenciát a Nemzeti Kulturális Alap támogatja, főszervezője Dr. Muhi B. Béla, egyetemi tanár.