Felhívás

XVI. Fizika-kémia tehetséggondozó diáktábor

Szabadka, 2014. december 5-7.

A GENIUS – a tehetséges diákokért mozgalom keretében a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete a szabadkai Széchenyi István Általános Iskolában 2014. december 5-7. terminusban tizenhatodik alkalommal rendezi meg az általános iskolai tehetséggondozó diáktábort fizikából és kémiából.

A kiválasztott általános iskolás tehetséges diákok három napon keresztül hallgatnak szakelőadásokat, kísérleteznek, fejtörő játékokban vesznek részt. A csapat összeállításában kikérik a szaktanárok javaslatait. Vendéglátó a szabadkai Széchenyi István Általános Iskola. Helyi szervező Rózsa Zsombor, főszervező Muhi Béla. A szaktanárok diákjaikat a szervezőknél, illetve a következő telefonszámon jelenthetik be: 021 548 259. További részletek a www.fokusz.info honlapon.

A tehetséggondozó diáktábor célja, hogy az általános iskolás tanulók a kötelező iskolai tananyagot kibővítve és kiegészítve új fogalmakkal ismerkedjenek meg, kísérletezzenek, a gyakorlatban is megfigyeljenek és tanulmányozzanak egyes természeti jelenségeket, illetve lássanak műszaki-technikai megoldásokat az elméleti tudás gyakorlati alkalmazása terén. Nevelési cél a közösségi programok és a csoportmunka gyakorlása, kísérletezéskor a fegyelmezett viselkedés elsajátítása, a megfigyelési szempontok betartása, az elvárások hiánytalan és felelős teljesítése, a gyakorlatok során a megfelelő készségek fejlesztése.

Korábbi táborokról képes beszámolók láthatók itt:

2008. - Fizika-kémia tehetséggondozó diáktábor
2010. - Akik a téli szünidőben is tanultak
2013. - XIV. Fizika-kémia tehetséggondozó diáktábor - Tábor beszámoló

VISSZA A FŐOLDALRA>>