A VMPE LEJÁRT FELHÍVÁSAI

Ribár Béla fizikaverseny

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete a GENIUS tehetséggondozó mozgalom keretében 12. alkalommal rendezi meg a hagyományos Ribár Béla Általános Iskolai Fizikaversenyt. Gondolkodtató, számításos, valamint kísérleti, kísérletelemező feladatokat oldanak meg a tanulók. A fizikatörténeti feladat témája Eötvös Loránd (2018-ban lesz születésének 170. éve). A diákokat 2018. április 16-ig lehet bejelenteni a vajdasági döntőre, melyre április 21-én 9 órakor kerül sor a horgosi Kárász Karolina Általános Iskolában.

Felhívás a fokusz.info-n>>

XXXIII. Szólj síp, szólj! népzenei vetélkedő

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesületének népzenei szakosztálya és az Újvidéki Rádió harmincharmadik alkalommal hirdeti meg az általános iskolások népzenei vetélkedőjét. A jelentkezők különböző kategóriákban és korcsoportokban versenyezhetnek. Három-öt perces műsorral léphetnek föl, a csoportok létszáma nem haladhatja meg a tizenötöt. A vetélkedőt 2018. április 12-én tartjuk az Újvidéki Rádióban. Jelentkezési határidő: 2018. március 10. A benevezéseket a következő e-mail címre várjuk: szabogabriella848@gmail.com vagy postai úton az Újvidéki Rádió, Ignjat Pavlas u. 3., 21 000 Novi Sad címen. A borítékra írják rá: 33. Szólj, síp, szólj!

Bővebben>>
Benevezési lap letöltése>>

Felhívás TANOM akkreditált továbbképzésre

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete 2018. április 9-én 10 órai kezdettel akkreditált TANOM pedagógus továbbképzést szervez az újvidéki Apáczai Diákotthon fiúkollégiumában (Bogdan Šuput u. 16.). Skita Erika és Turán Szabolcs tart előadást Konfliktuskezelés a gyakorlatban címmel. A részvételi díj 500 dinár. Jelentkezési határidő csütörtök, 2018.04.06. 12 óra. A résztvevők száma korlátozott, legfeljebb 30 személy vehet részt egy továbbképzésen.

Bővebben>>

TIT Kalmár László Matematikaverseny

A TIT Kalmár László Matematikaverseny a 2017/2018-as tanévben 47. alkalommal kerül megrendezésre. A verseny fordulóinak időpontjai a következők: megyei, illetve vajdasági tartományi forduló: 2018. március 24., szombat 10 óra. Országos döntő: 2018. május 25-26. Jelentkezési határidő a vajdasági területi fordulóra: 2018. március 5., hétfő. A vajdasági fordulóval kapcsolatosan Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesületénél, a 021/548-259-as telefonszámon vagy a nsvmpe@gmail.com email címen lehet érdeklődni. Jelentkezéseiket a területi fordulóra szintén az egyesületünk email címére várjuk.

Részletek a verseny honlapján>>

Felhívás TANOM akkreditált továbbképzésre

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete 2018. március 17-én 10 órai kezdettel akkreditált TANOM pedagógus továbbképzést szervez az újvidéki Apáczai Diákotthon fiúkollégiumában (Bogdan Šuput u. 16.). Duró Zsuzsanna tart előadást Különböző képességek fejlődésének menete, illetve fejlesztése címmel. A részvételi díj 500 dinár. Jelentkezési határidő hétfő, 2018.03.12., 12 óra. A résztvevők száma korlátozott, legfeljebb 30 személy vehet részt egy továbbképzésen.

Bővebben>>

Felhívás TANOM akkreditált továbbképzésre

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete 2018. február 10-én 10 órai kezdettel akkreditált TANOM pedagógus továbbképzést szervez az újvidéki Apáczai Diákotthon fiúkollégiumában (Bogdan Šuput u. 16.). Molnár Róbert és Sloboda Budanov Márta tart előadást Tudunk-e helyesen beszélni? címmel. A részvételi díj 500 dinár. Jelentkezési határidő 2018.02.08., 12 óra. A résztvevők száma korlátozott, legfeljebb 30 személy vehet részt egy továbbképzésen.

Bővebben>>

Felhívás TANOM akkreditált továbbképzésre

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete 2018. január 13-án 10 órai kezdettel akkreditált TANOM pedagógus továbbképzést szervez az újvidéki Apáczai Diákotthon fiúkollégiumában (Bogdan Šuput u. 16.). Dulka Andor és Viola Lujza tart előadást Népi és vallási hagyományok a szórványban címmel. A részvételi díj 500 dinár. Jelentkezési határidő 2018.01.11., 12 óra. A résztvevők száma korlátozott, legfeljebb 30 személy vehet részt egy továbbképzésen.

Bővebben>>

Felhívás közgyűlésre és továbbképzésre

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete 2017. december 9-én 10 órai kezdettel közgyűlést és akkreditált TANOM pedagógus továbbképzést szervez az újvidéki Apáczai Diákotthon fiúkollégiumában (Bogdan Šuput u. 16.). Kurczinák Kiss Szilvia és Kiss Igor tart előadást Identitás keresése az oktatásban címmel. A részvételi díj 500 dinár. Jelentkezési határidő 2017.12.07., 12 óra. A résztvevők száma korlátozott, legfeljebb 60 személy vehet részt egy továbbképzésen.

Bővebben>>

XVIII. TUDOK versenyfelhívás

A Kutató Diákok Országos Szövetsége és a Kutató Diákokért Alapítvány a 2017/18-as tanévben meghirdeti a Tudományos Diákkörök XVIII. Kárpát-medencei Konferenciáját (TUDOK). A konferenciára önállóan vagy párban saját tudományos kutatásról szóló munkával lehet jelentkezni. Részletes felhívás és jelentkezés a következő honlapon: www.kutdiak.hu . Jelentkezési határidő: 2017. október 31. Előzetes válogatóként a Vajdasági Regionális Konferenciát 2017. december 2-án rendezik meg Újvidéken a Svetozar Marković Gimnáziumban. Együttműködő partner a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete. További részletek itt: www.fokusz.info

Jelentkezés>>
Részletes versenykiírás>>

Gion Nándor olvasási verseny általános iskolásoknak

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete olvasási versenyt hirdet az általános iskolák felsős tanulói számára. A verseny célja a diákok olvasásra való ösztönzése, és a tanulók szövegértő olvasásának fejlesztése. A verseny lebonyolításához szükség van a magyartanárok és a könyvtárosok közreműködésére, azzal segítjük munkájukat, hogy minden benevező iskolának az iskolai versenyre kidolgozott tesztlapokat küldünk. A tartományi döntő 2017. december 2-án lesz Újvidéken, a Nikola Tesla Általános Iskolában. A versenyzőket 9 órától várjuk, a feladatmegoldás 10 órakor kezdődik. Az olvasandó könyvek listája és a részletes versenykiírás letölthető itt:

Versenykiírás letöltése>>

Mit tudsz Torontál vármegyéről?

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete Dulka Andor szervezésével meghirdeti a 2017. évi Mit tudsz Torontál vármegyéről? - történelmi vetélkedőt általános iskolások részére. A vetélkedő megtartásának időpontja 2017. november 25-én, szombaton, 10.30-kor lesz. A vetélkedő helyszíne: az ürményházi vadász otthon. Nevezéseiket kérjük a dulkaandor@gmail.com email, vagy a 26363 Ürményháza Tito marsall 72. postacímre küldeni. A jelentkezéseket 2017. november 17-ig várjuk! Mindenkinek jó fölkészülést kívánunk, szeretettel várunk Ürményházán!

Jelentkezési lap letöltése>>

Felvételi pályázat a 2017/2018-as tanévre

Az újvidéki Apáczai Diákotthon pályázatot hirdet egyetemi hallgató, valamint középiskolás lányok és fiúk felvételére a 2017/2018-as tanévben. A második pályázati körben a pályázatok beadási határideje 2017. október 31. A pályázati feltételek és a kollégium bemutatása megtekinthetők a részletes kiírásban. Az érdeklődő diákokat személyesen is fogadjuk kollégiumi látogatásra, időpont egyeztetés után.

Pályázati kiírás letöltése>>
Felvételi jelentkezési lap letöltése>>

Felhívás TANOM akkreditált továbbképzésre

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete 2017. november 4-én 10 órai kezdettel akkreditált TANOM pedagógus továbbképzést szervez az újvidéki Apáczai Diákotthon fiúkollégiumában (Bogdan Šuput u. 16.). Duró Zsuzsanna tart előadást Hatékony tanulómegismerési technikák címmel. A részvételi díj 500 dinár. Jelentkezési határidő 2017.11.02., 12 óra. A résztvevők száma korlátozott, legfeljebb 30 személy vehet részt egy továbbképzésen.

Bővebben>>

Felhívás TANOM akkreditált továbbképzésre

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete 2017. október 7-én 10 órai kezdettel akkreditált TANOM pedagógus továbbképzést szervez az újvidéki Apáczai Diákotthon fiúkollégiumában (Bogdan Šuput u. 16.). Duró Zsuzsanna tart előadást A pedagógus helye a társadalomban címmel. A részvételi díj 500 dinár. Jelentkezési határidő 2017.10.05., 12 óra. A résztvevők száma korlátozott, legfeljebb 30 személy vehet részt egy továbbképzésen.

Bővebben>>

Felhívás TANOM akkreditált továbbképzésre

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete 2017. szeptember 30-án 10 órai kezdettel akkreditált TANOM pedagógus továbbképzést szervez az újvidéki Apáczai Diákotthon fiúkollégiumában (Bogdan Šuput u. 16.). dr. Fenyvesi Fazekasné Margit tart előadást A beilleszkedési zavarok típusai, mérése és kezelési lehetőségei címmel. A részvételi díj 500 dinár. Jelentkezési határidő 2017.09.28., 12 óra. Sajnos a továbbképzés létszáma megtelt, nem tudunk újabb jelentkezőket fogadni. Megértésüket köszönjük.

Bővebben>>

XVII. Apáczai Nyári Akadémia

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete négy, 24 órás akkreditált nyári pedagógus továbbképzést szervez július 10-14-e és 17-21.-e között. Az első héten Természettudományi szekció, valamint Történelem és magyarság címmel indul továbbképzés, a második héten pedig az Osztályfőnökök továbbképzését és a "Tapasztald, hogy továbbadhasd!" környezetnevelési programot tartjuk meg. Szállást és étkeztetést igény szerint biztosítunk. Jelentkezési határidő: 2017. július 1. A programváltoztatás jogát fenntartjuk, a naprakész program mindig a honlapon érhető el!

Bővebben>>
Természettudományi szekció program letöltése>>
Történelem és magyarság program letöltése>>
Osztályfőnöki szekció program letöltése>>
"Tapasztald, hogy továbbadhasd!" program letöltése>>
Jelentkezési lap letöltése>>

XXVI. Jókai Mór Nyári Egyetem

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége 2017. július 10 – 14. között szervezi meg a XXVI. Jókai Mór Nyári Egyetemét Komáromban. A rendezvény felhívása és a tanfolyamok listája az alábbi linken található meg. Jelentkezni a nyári egyetemre június 20-ig lehet kizárólag elektronikus formában az SZMPSZ honlapján vagy Facebook oldalán keresztül (szmpsz.sk). A szervezők szeretettel várják az érdeklődő kollégákat.

Részletes felhívás letöltése>>
Az SZMPSZ honlapja>>

Magyarországi pedagógus-továbbképzések

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége és az Oktatási Hivatal közreműködésével 2017. év augusztusára magyarországi elismert és akkreditált továbbképzéseken való részvételre biztosít lehetőséget külhoni magyar pedagógusok számára. A továbbképzésekre azok a Romániában, Szlovákiában, Ukrajnában, Szerbiában, Horvátországban, Szlovéniában, állandó lakóhellyel rendelkező, magukat magyar nemzetiségűnek valló pedagógusok jelentkezhetnek, akik a 2016–2017-es tanévben magyar nyelven folytattak oktatónevelő munkát. A beiratkozás az idén is egységesített, kizárólag onine, a www.rmpsz.ro oldalon keresztül, a Továbbképzések-Magyarországi továbbképzések menüpont alatt. A beiratkozások időszaka 2017. május 31 - június 30.

Részletes felhívás letöltése>>
A kurzusok listájának letöltése>>
Az RMPSZ honlapja>>

XXV. Bolyai Nyári Akadémia

Legyen játék a tanulás! mottóval a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége az idén is megrendezi a Bolyai Nyári Akadémiát 2017. július 9–29. között. A pályázati adatlapok kitöltésének legutolsó határideje: 2017. június 16., péntek. Jelentkezés kizárólag online, a Szövetség honapján keresztül.

Részletes felhívás és program az RMPSZ honlapján>>

Felhívás TANOM akkreditált továbbképzésre

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete 2017. május 27-én 10 órai kezdettel akkreditált TANOM pedagógus továbbképzést szervez az újvidéki Apáczai Diákotthon fiúkollégiumában (Bogdan Šuput u. 16.). dr. Fenyvesi Fazekasné Margit tart előadást Az orientációs és a kreatív képesség területei és fejlesztése címmel. A részvételi díj 500 dinár. Jelentkezési határidő 2017.05.25., 12 óra. A résztvevők száma korlátozott, legfeljebb 30 személy vehet részt egy továbbképzésen.

Bővebben>>

21. KŐKETÁNC énekes népi játék- és néptáncvetélkedő

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesületének népzenei szakosztálya huszonegyedik alkalommal hirdeti meg az általános iskolások énekes népi játék- és néptánc vetélkedőjét. A jelentkezők a következő kategóriákban és korcsoportokban versenyezhetnek: 1. énekes népi gyermekjáték – nagycsoportos óvodások, alsósok; 2. néptánc – alsósok, felsősök; 3. népszokások – mindhárom korcsoport és lehet vegyes is. Egyénileg, csoportosan, iskolánként vagy művelődési egyesület által lehet benevezni. 2017. május 26-án és 27-én tartjuk a vetélkedőt az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben. A versenyt szakzsüri értékeli és véleményezi. A jelentkezési határidő 2017. április 30.

A részletes felhívás letöltése>>

XV. GENIUS konferencia - versenyfelhívás

Újvidéken a Svetozar Marković Gimnáziumban 2017. május 13-án tizenötödik alkalommal kerül sor a tehetséges középiskolás diákok hagyományos GENIUS konferenciájára és vajdasági szintű versenyére. A korábbi évekhez hasonlóan a diákok szekciónként mutatják be kutatásaik, alkotó jellegű tevékenységeik eredményeit. Jelentkezési határidő május 5. Szervező Muhi Béla, a GENIUS tehetséggondozó mozgalom elnöke.

Részletes versenyfelhívás letöltése>>
További információk a Fókusz honlapon>>

Gion Nándor olvasási verseny középiskolásoknak

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete a középiskolás korosztálynak meghirdeti a Gion Nándor olvasási versenyt. A verseny célja: a diákok olvasásra való ösztönzése, és a tanulók szövegértő olvasásának fejlesztése. Cél továbbá az olyan tanulókat is sikerélményhez juttatni, akik szeretik az irodalmat, és szívesen olvasnak, de pl. nyelvi versenyen vagy fogalmazási pályázaton, szavalóversenyeken stb. nem vesznek részt. A tartományi döntő 2017. május 6-án lesz Újvidéken a Svetozar Marković Gimnáziumban. A legjobbak jogot nyernek az Alkoss világot! – Gion Nándorról elnevezett középiskolás táborra, melyet a nyári szünidőben szervezünk meg Újvidéken, az Apáczai Diákotthonban. Jelentkezési határidő: 2017. április 23.

Részletes kiírás, olvasandó művek listájának letöltése>>

Felhívás TANOM akkreditált továbbképzésre

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete 2017. április 29-én 10 órai kezdettel akkreditált TANOM pedagógus továbbképzést szervez az újvidéki Apáczai Diákotthon fiúkollégiumában (Bogdan Šuput u. 54.). Duró Zsuzsanna tart előadást A kreativitás fejlesztése címmel. A részvételi díj 500 dinár. Jelentkezési határidő 2017.04.27., 12 óra. A résztvevők száma korlátozott, legfeljebb 30 személy vehet részt egy továbbképzésen.

Bővebben>>

XXXII. Szólj, síp, szólj! népzenei vetélkedő

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesületének népzenei szakosztálya és az Újvidéki Rádió harminckettedik alkalommal hirdeti meg az általános iskolások népzenei vetélkedőjét. A jelentkezők különböző kategóriákban és korcsoportokban versenyezhetnek. Három-öt perces műsorral léphetnek föl, a csoportok létszáma nem haladhatja meg a tizenötöt. A vetélkedőt 2017. április 8-án tartjuk az Újvidéki Rádióban. Jelentkezési határidő: 2017. március 1. A benevezéseket a következő e-mail címre várjuk: szabogabriella848@gmail.com vagy postai úton az Újvidéki Rádió, Ignjat Pavlas u. 3., 21 000 Novi Sad címen. A borítékra írják rá: 32. Szólj, síp, szólj!

Részletes versenyfelhívás letöltése>>
Benevezési lap letöltése>>

XI. Ribár Béla emlékverseny

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete a GENIUS tehetséggondozó mozgalom keretében 11. alkalommal rendezi meg a hagyományos Ribár Béla Általános Iskolai Fizikaversenyt. Gondolkodtató, számításos, valamint kísérleti, kísérletelemező feladatokat oldanak meg a tanulók. A vajdasági döntőre 2017. április 1-én kerül sor a horgosi Kárász Karolina Általános Iskolában. A verseny nemzetközi jellegű, a legjobb eredményt elért tanulók a magyarországi Eötvös Loránd Fizikai Társulat által szervezett XXVII. Öveges József Kárpát-medencei Fizikaverseny döntőjére jutnak el. Szervezők Balázs Piri Diana és Muhi Béla, a GENIUS elnöke.

Részletes versenyfelhívás a Fókusz honlapon>>

Sajó Károly Környezetvédelmi Verseny

A KŐRIS Nonprofit Kft.a Nemzeti Tehetség Program támogatásával idén is meghirdeti a Sajó Károly Kárpát-Medencei Környezetvédelmi Csapatversenyt. A verseny témája: Környezet és fenntarthatóság. A vajdasági regionális versenyt a VMPE bonyolítja le. A résztvevő iskolák jelentkezésüket a megadott határidőig – 2016.november 30–ig – küldjék el a sajovajdasag@gmail.com címre az alant található jelentkezési lapon. Az iskolai forduló időpontja: 2017. január 19-e és 26-a között. Az vajdasági regionális elődöntő időpontja és helyszíne: 2017. március 25., Újvidék.

Teljes versenykiírás letöltése>>
Jelentkezési lap letöltése>>

Felhívás TANOM akkreditált továbbképzésre

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete 2017. március 18-án 10 órai kezdettel akkreditált TANOM pedagógus továbbképzést szervez az újvidéki Apáczai Diákotthonban Ćirpanov u. 54.). dr. Skita Erika és Turáni Szabolcs tart előadást Érzelmi intelligencia az oktatásban címmel. A részvételi díj 500 dinár. Jelentkezési határidő 2017.03.16., 12 óra. A résztvevők száma korlátozott, legfeljebb 30 személy vehet részt egy továbbképzésen.

Bővebben>>

TIT Kalmár László Matematikaverseny

A TIT Kalmár László Matematikaverseny a 2016/2017-es tanévben 46. alkalommal kerül megrendezésre. A verseny fordulóinak időpontjai a következők: megyei, illetve vajdasági tartományi forduló: 2017. március 4. szombat 10.00. Országos döntő: 2017. május 19-20. Jelentkezési határidő: 2017. február 10. péntek. A vajdasági fordulóval kapcsolatosan a 021/548-259-as telefonszámon vagy a nsvmpe@gmail.com email címen lehet érdeklődni. Legújabb változás: a versenyre nem szükséges nevezési díj. Az elektronikus nevezés követelményét eltörölték a magyarországi szervezők. Kérjük az egyesületünk email címén jelentkezzenek a versenyre.

Részletek a verseny honlapján>>

Felhívás TANOM akkreditált továbbképzésre

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete 2017. február 25-én 10 órai kezdettel akkreditált TANOM pedagógus továbbképzést szervez az újvidéki Apáczai Diákotthonban. FIGYELEM, HELYSZÍNVÁLTOZÁS! A továbbképzést a fiúkollégiumban tartjuk meg, címe: Bogdan Šuput u. 16. Dr. Pompor Zoltán és Pásztor Csörgei Andrea tart előadást Lázár Ervin meséi a pedagógiai munkában címmel. A részvételi díj 500 dinár. Jelentkezési határidő 2017.02.23., 12 óra. A résztvevők száma korlátozott, legfeljebb 30 személy vehet részt egy továbbképzésen.

Bővebben>>

XVI. Kovács Sztrikó Zoltán diákverseny

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete a GENIUS tehetséggondozó mozgalom keretében 2017. február 11-én Zentán a Stevan Sremac Általános Iskola November 11. Munkaegységében (Maksim Gorkij utca 1.) megrendezi a vajdasági szintű kétfordulós XVI. Kovács Sztrikó Zoltán Általános Iskolai Fizika-Kémia Diákversenyt. Helyi szervező Raffai Valéria tanárnő, főszervező Muhi Béla, a GENIUS tehetséggondozó mozgalom elnöke. A tanulók felkészülésként kísérleti jellegű vizsgálatokat végeznek, majd a verseny első, írásbeli fordulójára szakdolgozatot küldenek be 2017. február 2-ig a következő címre: VMPE – GENIUS, 21000 Novi Sad, Ćirpanova 54. A szóbeli döntőn február 11-én szakbizottság előtt mutatják be a kísérleteiket. Részletes versenykiírás itt: www.fokusz.info

A részletes versenykiírás letöltése>>

Felhívás TANOM akkreditált továbbképzésre

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete 2017. január 14-én 10 órai kezdettel akkreditált TANOM pedagógus továbbképzést szervez az újvidéki Apáczai Diákotthonban (Ćirpanov u. 54.). Mgr. Rontó B. Judit és Kaslik Eleonóra tart előadást Európára nevelés, illetve a tanításban dolgozók Európára nevelése címmel. A részvételi díj 500 dinár. Jelentkezési határidő 2017.01.12., 12 óra. A résztvevők száma korlátozott, legfeljebb 30 személy vehet részt egy továbbképzésen.

Bővebben>>

Népzenei konferencia

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete Szólj, Síp, Szólj! harminc éve - Kőketánc húsz éve címmel 2016. december 10-én, szombaton délelőtt 10 órakor az Apáczai Diákotthon fiúkollégiumában – Újvidék, Bogdan Šuput utca 16. – szakmai napot tart néptánccsoportok vezetői, tagjai és érdeklődők számára, akiknek fontos a vajdasági néptáncmozgalom továbbéltetése. A jelentkezőket és érdeklődőket a 021 4790640 (kollégium) és a 069 3378552 (Szabó Gabriella) telefonszámokon, illetve a nsvmpe@gmail.com email címen várjuk. Kérjük, hogy részvételi szándékukról értesítsenek bennünket december 8-ig. A konferencia ingyenes, a résztvevők útiköltségéhez hozzájárulunk.

Jelentkezési felhívás letöltése>>

Felhívás TANOM akkreditált továbbképzésre

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete 2016. december 3-án 10 órai kezdettel akkreditált TANOM pedagógus továbbképzést szervez az újvidéki Apáczai Diákotthonban (Ćirpanov u. 54.). Molnár Róbert, Szloboda Budánov Márta tart előadást A drámapedagógia alkalmazása a tanításban címmel. A részvételi díj 500 dinár. Jelentkezési határidő 2016.12.01., 12 óra. A résztvevők száma korlátozott, legfeljebb 30 személy vehet részt egy továbbképzésen.

Bővebben>>

TUDOK regionális konferencia - 2016

A Kutató Diákok Országos Szövetsége és a Kutató Diákokért Alapítvány a 2016/17-es tanévben is meghirdeti a Tudományos Diákkörök XVII. Konferenciasorozatát és azon belül a zentai Közgazdasági és Kereskedelmi Iskolával együtt a Vajdasági Regionális Konferenciát. A konferencián saját, kizárólag tudományos kutatásról szóló munkával lehet elindulni, témamegkötés nélkül. Művészeti, vagy egyéb, nem tudományos munkával pályázó diákok jelentkezését nem áll módunkban elfogadni. A konferencián minden diák indulhat, aki az érettségi bizonyítványát 2016-ban szerezte, vagy 2016 után szerzi meg. Alsó korhatár nincs. A konferenciára a www.kutdiak.hu oldalon lehet jelentkezni. A jelentkezéshez előzetes regisztráció szükséges az online rendszerben, amihez a honlap jobb felső sarkában a „bejelentkezés” gombra kell kattintani. Bejelentkezés után lehet a versenyekre jelentkezni a versenyjelentkezés menüpont alatt. Jelentkezési határidő: 2016. október 31. éjfél.

Részletes tájékoztató letöltése>>
Regisztráció és jelentkezés>>

Gion Nándor olvasási verseny általános iskolásoknak

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete olvasási versenyt hirdet az általános iskolák felsős tanulói számára. A verseny célja a diákok olvasásra való ösztönzése, és a tanulók szövegértő olvasásának fejlesztése. A verseny lebonyolításához szükség van a magyartanárok (könyvtárosok) közreműködésére, azzal segítjük munkájukat, hogy minden benevező iskolának az iskolai versenyre kidolgozott tesztlapokat küldünk. A tartományi döntő 2016. november 26-án lesz Újvidéken. A versenyzőket 9 órától várjuk, a feladatok megoldása 10 órakor kezdődik. Az olvasandó könyvek listája és a részletes versenykiírás letölthető itt:

A versenykiírás letöltése>>

Népzene, népi játék és tánc

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesületének szervezésében 2016. november 26-án, szombaton, Újvidéken, az Apáczai Diákotthon fiúkollégiumában (Bogdan Šuput u. 16) 10 órakor továbbképzést tartunk, melynek elsősorban a vajdasági népzenei oktatás a témája. A népzenei mozgalom előzményeit, jelenlegi helyzetét és a továbblépés lehetőségeit szeretnénk megvitatni a meghívott előadókkal és a résztvevőkkel közösen. A meghívott előadók: Borsi Ferenc, Vakler Anna, Fábri Ivánovics Tünde, Vázsonyi Csilla (VMMI), Zenta, Kisimre Szerda Anna, Cseszák Balázs, Cseszák Korcsik Anikó, Kanalas Zsófia (Szabadkai Zeneiskola). A jelentkezőket és érdeklődőket a 021 4790640 (kollégium) és a 069 3378552 (Szabó Gabriella) telefonszámokon, illetve a nsvmpe@gmail.com email címen várjuk.

Jelentkezési felhívás letöltése>>

Felhívás évi közgyűlésre és továbbképzésre

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete 2016. november 12-én 10 órai kezdettel évi közgyűlést és akkreditált TANOM pedagógus továbbképzést szervez az újvidéki Apáczai Diákotthonban (Bogdan Šuput u. 54.). Dulka Andor és Viola Lujza tart előadást Honismeret és identitástudat címmel. A részvételi díj 500 dinár. Jelentkezési határidő 2016. november 10., 12 óra.

Bővebben>>

Mit tudsz Torontál vármegyéről?

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete Dulka Andor szervezésével meghirdeti a 2016. évi Mit tudsz Torontál vármegyéről? - történelmi vetélkedőt általános iskolások részére. A vetélkedő megtartásának időpontja 2016. november 5-én, szombaton, 10.30-kor lesz. A vetélkedő helyszíne: az ürményházi községháza nagyterme (26363 Ürményháza, Tito marsall utca 64., Szerbia). Nevezéseiket kérjük a dulkaandor@gmail.com email, vagy a 26363 Ürményháza Tito marsall 72. postacímre küldeni. A jelentkezéseket 2016. október 30-ig várjuk! Ürményháza telepítésének 200. évfordulójának alkalmából a vetélkedő anyagának egy része a falu történetéről szól. Mindenkinek jó fölkészülést kívánunk, szeretettel várunk Ürményházán!

Jelentkezési lap letöltése>>
A verseny anyagának letöltése>>
Ürményházi falutörténeti fejezetek>>

Felhívás TANOM akkreditált továbbképzésre

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete 2016. október 29-én 10 órai kezdettel akkreditált TANOM pedagógus továbbképzést szervez az újvidéki Apáczai Diákotthonban (Ćirpanov u. 54.). Kurczinák Kiss Szilvia és Kiss Igor tart előadást Vajon élet-e az élet fogyatékosan? címmel. A részvételi díj 500 dinár. Jelentkezési határidő 2016.10.27., 12 óra. A résztvevők száma korlátozott, legfeljebb 30 személy vehet részt egy továbbképzésen.

Bővebben>>

Pedagógiai kihívások a XXI. században

Az oktatás dinamikusan fejlődik, változik nemcsak világviszonylatban, hanem lokálisan is, melynek részesei kell, hogy legyünk. Lépést kell tartanunk az oktatás elméleti, gyakorlati, technikai, technológiai változásaival a nemzetközi és a hazai szükségletek, lehetőségek és elvárások szemszögéből. Ennek kapcsán kerül megrendezésre a Pedagógiai kihívások a XXI. században című szakmai konferencia, melynek témakörei többek között a differenciált oktatás, a digitális kultúra, az oktatás gamifikációja, a tehetséggondozás, a család és a közösség szerepe, az új felsőoktatási kihívások. A szakmai előadásokat megbeszélések, véleménynyilvánítások, eszmecserék követik. A konferencia 2016. október 15-én kerül megrendezésre Újvidéken az Apáczai Diákotthon Darányi-telepi épületében (Bogdan Šuput u. 16.), 9 órai kezdettel. A konferenciára tanítókat, általános és középiskolai tanárokat várunk. A részvétel ingyenes. Jelentkezés elektronikus formában a következő címen: nsvmpe@gmail.com. A jelentkezés határideje 2016. október 13.

Részletes felhívás és program letöltése>>

Felhívás TANOM akkreditált továbbképzésre

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete 2016. szeptember 24-én 10 órai kezdettel akkreditált TANOM pedagógus továbbképzést szervez az újvidéki Apáczai Diákotthonban (Ćirpanov u. 54.). Hózsa Éva és Horváth Futó Hargita tart előadást Szövegértés és átalakuló irodalomtanítás címmel. A részvételi díj 500 dinár. Jelentkezési határidő 2016.09.22., 12 óra. A résztvevők száma korlátozott, legfeljebb 30 személy vehet részt egy továbbképzésen. Sajnos a továbbképzés létszáma megtelt, nem tudunk újabb jelentkezőket fogadni. Megértésüket köszönjük.

Bővebben>>

Felvételi pályázat a 2016/2017-os tanévre

Az újvidéki Apáczai Diákotthon a 2016/2017-ös tanévre pályázatot hirdet egyetemi hallgató, valamint középiskolás lányok és fiúk felvételére. A bentlakók rendelkezésére állnak a következők: a tanulószoba, könyvtár, 4-6 ágyas hálószobák, ágynemű, valamint mélyhűtős jégszekrények, mikrohullámú sütők, tűzhelyekkel felszerelt konyhák, fürdőszobák, számítógép használat, internet lehetőség (wi-fi), kedvezményes fénymásolási lehetőség. Pályázni az alábbi Felvételi jelentkezési lap kitöltésével lehet. A lapot a következő címre küldjék: Apáczai Diákotthon, 21000 Novi Sad, Ćirpanova 54. A kollégium eddigi lakóinak is újra kell pályázniuk. Az első alkalommal pályázó diákokat személyesen fogadjuk kollégiumi látogatásra, időpont egyeztetés után. A pályázat beérkezésének határideje: 2016. augusztus 31.

Részletes pályázati kiírás letöltése>>
Felvételi jelentkezési lap letöltése>>

XVI. APÁCZAI NYÁRI AKADÉMIA

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete négy, 24 órás nyári pedagógus továbbképzést szervez július 11-15-e és 18-22.-e között. Az első héten Természettudományi szekció, valamint Történelem és magyarság címmel indul továbbképzés, a második héten pedig az Osztályfőnökök továbbképzését és a "Tapasztald, hogy továbbadhasd!" környezetnevelési programot tartjuk meg. Szállást és étkeztetést igény szerint biztosítunk. Jelentkezési határidő: 2016. július 1.

Bővebben>>
Természettudományi szekció program>>
Történelem és magyarság program>>
Osztályfőnöki program>>
Tapasztald, hogy továbbadhasd program>>
Jelentkezési lap letöltése>>

Felhívás TANOM pedagógus továbbképzésre

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete 2016. május 28-án 10 órai kezdettel TANOM továbbképzést szervez az újvidéki Apáczai Diákotthonban (Ćirpanov u. 54.). Fazekasné Fenyvesi Margit tart előadást A beilleszkedési zavarok kezelési lehetőségeinek bővítése címmel. Jelentkezési határidő 2016.05.26., 12 óra. A résztvevők száma korlátozott, legfeljebb 40 személy vehet részt egy továbbképzésen.

Bővebben>>

20. KŐKETÁNC énekes népi játék- és néptáncvetélkedő

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesületének népzenei szakosztálya huszadik alkalommal hirdeti meg az általános iskolások énekes népi játék- és néptánc vetélkedőjét. A jelentkezők a következő kategóriákban és korcsoportokban versenyezhetnek: 1. énekes népi gyermekjáték – nagycsoportos óvodások, alsósok; 2. néptánc – alsósok, felsősök; 3. népszokások – mindhárom korcsoport és lehet vegyes is. A vegyes és felsős korcsoportokban a fellépők tíz százalékánál ne legyen több a középiskolás tag. Szóló kategória ezúttal nem lesz. 2016. május 20-án és 21-én tartjuk a vetélkedőt az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben. A jelentkezési határidő 2016. április 30. A jelentkezéseket a következő címre várjuk: Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör, Nikola Tesla 38., Pf. 51. 21220 Becse, a borítékra írják rá KŐKETÁNC; vagy elektronikus levélben a szabogabriella848@gmail.com címre.

Részletes pályázati felhívás letöltése>>

XIV. GENIUS konferencia

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesületének szervezésében Újvidéken a Svetozar Marković Gimnáziumban 2016. május 14-én tizennegyedik alkalommal kerül sor a tehetséges diákok hagyományos GENIUS konferenciájára és vajdasági szintű versenyére. Az első fordulóra a diákok május 7-ig témamegkötés nélkül bármilyen kutatási jellegű eredeti szakdolgozattal önállóan vagy párban jelentkezhetnek. A szóbeli megmérettetés konferencia jellegű, a diákok szekciónként mutatják be kutatásaik, alkotó jellegű tevékenységeik eredményeit, és rangos szakbizottság értékeli a felmutatott teljesítményt. A résztvevők oklevelet kapnak, könyvjutalomban részesülnek, a legjobbak díjmentesen nyári táborozáson vehetnek részt. További információk Muhi Béla főszervezőtől kaphatók (tel. 021 47 90 640).

Részletes kiírás a fokusz.info honlapon>>
Jelentkezési lap letöltése>>

Gion Nándor olvasási verseny középiskolásoknak

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete a középiskolás korosztálynak meghirdeti a Gion Nándor Olvasási Versenyt. A verseny résztvevői 3 fős csapatokat alakítanak. A csapat tagjai megbeszélik, hogy ki melyik könyvet olvassa el az adott listán szereplő könyvek közül. A tartományi döntő 2016. május 7-én, 10 órakor lesz Újvidéken, az Apáczai Diákotthon lánykollégiumában (Ćirpanov u. 54.). A legjobbak meghívást nyernek a Gion Nándorról elnevezett irodalmi táborba, melyet a nyári szünidőben szervezünk Újvidéken, az Apáczai Diákotthonban.

A versenykiírás letöltése>>

Felhívás TANOM pedagógus továbbképzésre

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete 2016. április 23-án 10 órai kezdettel TANOM továbbképzést szervez az újvidéki Apáczai Diákotthonban (Ćirpanov u. 54.). Tóth Anett tart előadást Részképesség zavarokról szakértői szemmel címmel. Ezt megelőzően, 9 órától mgr. Viola Lujza tanárnő tart előadást az anyanyelvápolási oktatóknak. Jelentkezési határidő 2016.04.21., 12 óra. A résztvevők száma korlátozott, legfeljebb 40 személy vehet részt egy továbbképzésen.

Bővebben>>

XXXI. Szólj, síp, szólj!

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesületének népzenei szakosztálya és az Újvidéki Rádió harmincegyedik alkalommal hirdeti meg az általános iskolások népzenei vetélkedőjét. A vetélkedőt 2016. április 23-án tartjuk az Újvidéki Rádióban. Jelentkezési határidő: 2016. március 10. A benevezéseket a következő postacímre várjuk: Újvidéki Rádió, Ignjat Pavlas u. 3., 21 000 Novi Sad, a borítékra írják rá: 31. Szólj, síp, szólj! Feliratkozhatnak a szabogabriella848@gmail.com e-mail címen is.

Bővebben>>

X. Ribár Béla emlékverseny fizikából

Az idei általános iskolai fizikaverseny vajdasági döntője 2016. ápr. 9-én lesz 9 órai kezdettel a horgosi Kárász Karolina Általános Iskolában. A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete a GENIUS tehetséggondozó mozgalom keretében tizedik alkalommal rendezi meg a hagyományos Ribár Béla Általános Iskolai Fizikaversenyt. Gondolkodtató, számításos, valamint kísérleti, kísérletelemező feladatokat oldanak meg a tanulók. A fizikatörténeti feladat témája: Jedlik Ányos (2016-ban lesz 160 éve, hogy leírta a dinamó elvét, és 190 éves a szódavíz). A diákokat 2016. április 1-ig lehet bejelenteni a vajdasági döntőre.

Versenykiírás letöltése>>
Bővebben a fokusz.info honlapon>>

Sajó Károly csapatverseny - területi forduló

A KŐRIS Nonprofit Kft. az idén is meghiredeti Sajó Károly Kárpát-Medencei Környezetvédelmi Csapatversenyt. A verseny témája: Környezet és fenntarthatóság. A vajdasági regionális versenyt a VMPE bonyolítja le. A területi elődöntő időpontja 2016. március 19. Kapcsolattartók: Csorba Éva 064/25-97-541, Bertalan Zsuzsanna 063/89-19-995, sajovajdasag@gmail.com

Részletes területi versenykiírás letöltése>>

Az újvidéki magyar nyelvű közoktatás II. rész

A Tudományos és művészettörténeti múltunk bemutatása című ismeretterjesztő sorozat keretében megtartott előadásban megemlékezés Elizek Zsuzsa, Jakobsz Németh Ilona, Ifjú Angelika, Kurcinák Lajos, Huber Lajos, Ózer György, Kovács István, Ótos András és más jeles pedagógusokról. A program vendége: Uri Ferenc nyugalmazott történelemtanár. Műsorvezető: Muhi Béla. Rendezvényünk helyszíne és időpontja: Újvidék, Fórum/Magyar Szó, Vojvoda Mišić utca 1. 4. emeleti terem, hétfő, 2016. március 14-e, 18.00 óra.

Plakát letöltése>>

Kedves Népzenekedvelő Barátaink!

Örömmel tudatjuk, hogy 2016. március 11-én 17 órakor az Újvidéki Rádió M Stúdiójában jubileumi műsort szervezünk a Szólj, síp, szólj! népzenei vetélkedő harmincadik évfordulója alkalmából, ahová titeket is szeretettel várunk! Harminc év hosszú idő, felsorolni sem lehet mindazokat, akik valamilyen formában közel kerültek a vetélkedőhöz hosszabb-rövidebb időre.

Egy biztos, hogy a muzsikálni szerető gyerekek a vetélkedőt a szívükbe zárták egy életre. Minden egyes találkozás felejthetetlen élmény marad valamennyiünk számára. Sok-sok barátság, ismeretség köttetett a vetélkedőkön is. A harminc évvel ezelőtt fellépők mára már szinte középkorú felnőttek lettek, gyermekeiket, tanítványaikat hozzák ebbe a nagy családba.

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete több, mint két évtizede vállalta a szervező szerepét akkor is, amikor a legnehezebb időket éltük ezen a tájon. Néhány lelkes Gyermekrádiós álmodta meg és indította útjára a Szólj, síp szólj! vetélkedőt. Tőlük vettük örökül és próbáljuk a kezdeti célkitűzéseknek megfelelően, a mai igényekhez mérten méltóképpen tovább vinni ezt a rendezvényt. Ennek jegyében várunk mindenkit nagy szeretettel a jubileumi műsorunkra.

Meghívó letöltése>>

TIT Kalmár László Matematika Verseny

A vajdasági döntő 2016. március 12. (időpontváltozás történt!) /szombat/ délelőtt 11.00 órakor kerül megrendezésre, 3-8. évfolyamos tanulók részére. A helyszínről értesíteni fogjuk Önöket. A vajdasági fordulóra a következő címen lehet jelentkezni február 5-ig: VMPE, 21000 ÚJVIDÉK, ĆIRPANOV U. 54. Tel/Fax: (+381) 021 548 259, e-mail: nsvmpe@gmail.com .

A részvételi meghívó letöltése>>

Felhívás TANOM pedagógus továbbképzésre

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete 2016. március 12-én 10 órai kezdettel TANOM továbbképzést szervez az újvidéki Apáczai Diákotthonban (Ćirpanov u. 54.). Hózsa Éva tart előadást Médiumok kereszttüzében címmel. Ezt megelőzően, 9 órától mgr. Viola Lujza tanárnő tart előadást az anyanyelvápolási oktatóknak. Jelentkezési határidő 2016.03.10., 12 óra. A résztvevők száma korlátozott, legfeljebb 40 személy vehet részt egy továbbképzésen.

Bővebben>>

Az újvidéki magyar nyelvű közoktatás egykor és most

A Tudományos és művészettörténeti múltunk bemutatása című ismeretterjesztő sorozat keretében megtartott előadásban felszólal Ózer Ágnes, Uri Ferenc, Ács József, Argyelán Zoltán és mások. Az esemény során megemlékezünk Keresztes Margitról, Dávid Máriáról, Kepe Istvánról, Fábri Nándorról, Zóki Istvánról és más jeles pedagógusokról. Műsorvezető: Muhi Béla. Helyszín: Újvidék, Fórum/Magyar Szó, Vojvoda Mišić utca 1. 4. emeleti terem. Időpont: 2016. február 29-én, hétfőn, 18.00 órakor.

Plakát letöltése>>

Felhívás TANOM pedagógus továbbképzésre

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete 2016. február 20-án 10 órai kezdettel TANOM továbbképzést szervez az újvidéki Apáczai Diákotthonban (Ćirpanov u. 54.). Muhi Béla tart előadást "A tehetség ereje" címmel. Ezt megelőzően, 9 órától mgr. Viola Lujza tanárnő tart előadást az anyanyelvápolási oktatóknak. Jelentkezési határidő 2016.02.18., 12 óra. A résztvevők száma korlátozott, legfeljebb 40 személy vehet részt egy továbbképzésen.

Bővebben>>

Sajó Károly környezetvédelmi csapatverseny 2016

A KŐRIS Nonprofit Kft. az idén is meghiredeti Sajó Károly Kárpát-Medencei Környezetvédelmi Csapatversenyt. A verseny témája: Környezet és fenntarthatóság. A vajdasági regionális versenyt a VMPE bonyolítja le. A résztvevő iskolák jelentkezésüket a megadott határidőig – 2015.november 30–ig - küldjék el a sajovajdasag@gmail.com címre.

Részletes versenykiírás letöltése>>
Jelentkezési lap letöltése>>

Felhívás TANOM pedagógus továbbképzésre

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete 2016. január 23-án 10 órai kezdettel TANOM továbbképzést szervez az újvidéki Apáczai Diákotthonban (Ćirpanov u. 54.). Pompor Zoltán tart előadást Gyerekkönyvek és olvasóvá nevelés címmel. Ezt megelőzően, 9 órától mgr. Viola Lujza tanárnő tart előadást az anyanyelvápolási oktatóknak. Jelentkezési határidő 2016.01.21., 12 óra. A résztvevők száma korlátozott, legfeljebb 40 személy vehet részt egy továbbképzésen.

Bővebben>>

XV. Kovács Sztrikó Zoltán fizika-kémia diákverseny

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete a GENIUS tehetséggondozó mozgalom keretében 2016. január 8-án 10 órai kezdettel tizenötödik alkalommal rendezi meg a vajdasági szintű kétfordulós fizika-kémia általános iskolai diákversenyt. A tanulók úgy készülnek fel a fizika-kémia versenyre, hogy kísérleti jellegű vizsgálatokat végeznek, majd az első, írásbeli fordulóra szakdolgozatot írnak. Ezt két példányban és egy CD-n 2015. december 30-ig a következő levélcímre küldik be: VMPE, 21000 Novi Sad, Ćirpanova 54. A szóbeli döntőn 2016. január 8-án szakbizottság előtt mutatják be kísérleteiket. A verseny célja a tehetségek felkutatása, a tehetségnevelés serkentése és támogatása. Az összejövetel egyúttal a fizika és a kémia szakos tanárok hagyományos szakmai találkozója is.

A részletes kiírás letöltése>>

Gion Nándor olvasási verseny általános iskolásoknak

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete olvasási versenyt hirdet az általános iskolák felsős tanulói számára. A verseny célja a diákok olvasásra való ösztönzése, és a tanulók szövegértő olvasásának fejlesztése. A verseny lebonyolításához szükség van a magyartanárok (könyvtárosok) közreműködésére, azzal segítjük munkájukat, hogy minden benevező iskolának az iskolai versenyre kidolgozott tesztlapokat küldünk. A tartományi döntő 2015 november 28-án lesz Újvidéken. Az olvasandó könyvek listája és a részletes versenykiírás letölthető itt:

A versenykiírás letöltése>>

Felhívás évi közgyűlésre és TANOM továbbképzésre

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete 2015. november 14-én, szombaton 10 órai kezdettel évi közgyűlést tart Újvidéken a ferences-rendi Bonaventurianum Kollégium dísztermében, a Dusán cár utca 4. szám alatt. A közgyűlés előtt 10-től 11 óráig Muhi Béla tart előadást Természeti jelenségek oktatása látványosan és érdekesen címmel. Az előadás akkreditált továbbképzés, díja 200 dinár. Jelentkezni az itt letölthető jelentkezési lapon lehet.

Bővebben>>
Jelentkezési lap letöltése>>

Felhívás TANOM pedagógus továbbképzésre

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete 2015. október 17-én 10 órai kezdettel TANOM továbbképzést szervez az újvidéki Apáczai Diákotthonban (Ćirpanov u. 54.). Turócziné Eszes Mária tart előadást "Építsünk hidakat!" - a hátrányos helyzetű családok gyermekeinek integrációja címmel. Ezt megelőzően, 9 órától mgr. Viola Lujza tanárnő tart előadást az anyanyelvápolási oktatóknak. Megtelt a létszám, a további jelentkezők várakozólistára kerülnek. Köszönjük megértésüket.

Bővebben>>

Felvételi pályázat a 2015/2016-os tanévre

Az újvidéki Apáczai Diákotthon a 2015/2016-ös tanévre pályázatot hirdet egyetemi hallgató, valamint középiskolás lányok és fiúk felvételére. A bentlakók rendelkezésére állnak a következők: a tanulószoba, könyvtár, 5-6 ágyas hálószobák, ágynemű, valamint mélyhűtős jégszekrények, mikrohullámú sütők, tűzhelyekkel felszerelt konyhák, fürdőszobák, számítógép használat, internet lehetőség (wi-fi), kedvezményes fénymásolási lehetőség. Pályázni az alábbi Felvételi jelentkezési lap kitöltésével lehet. A lapot a következő címre küldjék: Apáczai Diákotthon, 21000 Novi Sad, Ćirpanova 54. A kollégium eddigi lakóinak is újra kell pályázniuk. Az első alkalommal pályázó diákokat személyesen fogadjuk kollégiumi látogatásra, időpont egyeztetés után. A pályázat beérkezésének határideje: 2015. augusztus 31. Határidő módosulás! Megkérjük egyetemista lakóinkat, hogy szállásigényüket a következő tanévre már augusztus 21-ig jelezzék elektronikus formában vagy postai úton! A teljes dokumentációt elégséges augusztus 31-ig megküldeni. Köszönjük megértésüket.

Bővebben>>
Felvételi jelentkezési lap letöltése>>

Felhívás TANOM pedagógus továbbképzésre

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete 2015. szeptember 5-én 10 órai kezdettel TANOM továbbképzést szervez az újvidéki Apáczai Diákotthonban (Ćirpanov u. 54.). Pompor Zoltán tart előadást Kortárs gyermekirodalom és olvasóvá nevelés címmel. Ezt megelőzően, 9 órától mgr. Viola Lujza tanárnő tart előadást az anyanyelvápolási oktatóknak. Megtelt a létszám, további jelentkezőket sajnos nem tudunk elfogadni. Köszönjük megértésüket.

Bővebben>>

XV. APÁCZAI NYÁRI AKADÉMIA

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete négy, 24 órás akkreditált nyári pedagógus továbbképzést szervez július 6-10.-e és 13-17.-e között. Az első héten Természettudományi szekció, valamint Történelem és magyarság címmel indul továbbképzés, a második héten pedig az Osztályfőnökök továbbképzését és a "Tapasztald, hogy továbbadhasd!" környezetnevelési programot tartjuk meg. Szállást és étkeztetést igény szerint biztosítunk. Jelentkezési határidő: 2015. július 1.

Bővebben>>
Természettudományi szekció program>>
Történelem és magyarság program>>
Osztályfőnöki program>>
Tapasztald, hogy továbbadhasd program>>

Felhívás TANOM pedagógus továbbképzésre

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete 2015. május 23-án 10 órai kezdettel TANOM továbbképzést szervez az újvidéki Apáczai Diákotthonban (Ćirpanov u. 54.). Csonti Melinda tart előadást A magyar tündérmese szereplőinek viselkedéskutatása címmel. Ezt megelőzően, 9 órától mgr. Viola Lujza tanárnő tart előadást az anyanyelvápolási oktatóknak. Megtelt a létszám, további jelentkezőket sajnos nem tudunk elfogadni. Köszönjük megértésüket..

Bővebben>>

19. KŐKETÁNC néptáncvetélkedő

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesületének népzenei szakosztálya tizenkilencedik alkalommal hirdeti meg az általános iskolások énekes népi játék- és néptánc vetélkedőjét. Egyénileg, csoportosan - iskolával vagy művelődési egyesülettel - lehet benevezni. 2015. május 15-én és 16-án tartjuk a vetélkedőt az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben. A versenyt szakzsűri értékeli és véleményezi. A jelentkezési határidő 2015. április 25.

Bővebben>>

Gion Nándor olvasási verseny középiskolásoknak

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete meghirdeti a Gion Nándor Olvasási Versenyt a középiskolás korosztálynak. A verseny résztvevői 3 fős csapatokat alakítanak. A csapat tagjai megbeszélik, hogy ki melyik könyvet olvassa el az adott listán szereplő könyvek közül. A tartományi döntő 2015. május 9-én lesz Újvidéken. A legjobbak meghívást nyernek a Gion Nándorról elnevezett irodalmi táborba. Jelentkezési határidő: 2015. április 30.

Bővebben>>

Felhívás TANOM pedagógus továbbképzésre

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete 2015. április 18-án 10 órai kezdettel TANOM továbbképzést szervez az újvidéki Apáczai Diákotthonban (Ćirpanov u. 54.). Kaszás Éva tart előadást A Kincskereső Meseterápia jelentősége a pedagógusok munkájában címmel. Ezt megelőzően, 9 órától mgr. Viola Lujza tanárnő tart előadást az anyanyelvápolási oktatóknak. Bejelentkezési határidő 2015.04.16., 12 óra.

Bővebben>>

Felhívás TANOM pedagógus továbbképzésre

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete 2015. március 28-án 10 órai kezdettel TANOM továbbképzést szervez az újvidéki Apáczai Diákotthonban (Ćirpanov u. 54.). Danyi Zsuzsanna tart előadást Zenei nevelés napjainkban címmel.

Bővebben>>

XXX. Szólj, síp, szólj!

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesületének népzenei szakosztálya és az Újvidéki Rádió harmincadik alkalommal hirdeti meg az általános iskolások népzenei vetélkedőjét. A jelentkezők különböző kategóriákban és korcsoportokban versenyezhetnek. Három-öt perces műsorral léphetnek föl. A vetélkedőt 2015. április 25-én tartjuk az Újvidéki Rádióban. Jelentkezési határidő: 2015.március 10.

Bővebben>>

Felhívás TANOM pedagógus továbbképzésre

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete 2015. február 28-án 10 órai kezdettel TANOM továbbképzést szervez az újvidéki Apáczai Diákotthonban (Ćirpanov u. 54.). Jelacsik Sutus Ágota és Csernik Ilma tart előadást A beszéd és a mozgás, mint a tanulás alapja címmel. Ezt megelőzően, 9 órától mgr. Viola Lujza tanárnő tart előadást az anyanyelvápolási oktatóknak. A továbbképzés létszáma megtelt. Köszönjük megértésüket!

Bővebben>>

Sajó Károly Környezetvédelmi Verseny

A KŐRIS Nonprofit Kft. az idén is meghiredeti Sajó Károly Kárpát-Medencei Környezetvédelmi Csapatversenyt. A verseny témája: Környezet és fentarthatóság. A vajdasági regionális versenyt a VMPE bonyolítja le. A résztvevő iskolák jelentkezésüket a megadott határidőig – 2014.november 30–ig - küldjék el a sajovajdasag@gmail.com címre.

A versenykiírás letöltése>>
A jelentkezési lap letöltése>>

Felhívás TANOM pedagógus továbbképzésre

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete 2015. február 28-án 10 órai kezdettel TANOM továbbképzést szervez az újvidéki Apáczai Diákotthonban (Ćirpanov u. 54.). Kurcinák Szilvia tart előadást A beszédhibák hátterében címmel. Ezt megelőzően, 9 órától mgr. Viola Lujza tanárnő tart előadást az anyanyelvápolási oktatóknak. A továbbképzés létszáma megtelt. Köszönjük megértésüket!

Bővebben>>

Felhívás TANOM pedagógus továbbképzésre

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete 2014. november 08-án 10 órai kezdettel akkreditált TANOM továbbképzést szervez az újvidéki Apáczai Diákotthonban (Ćirpanov u. 54.). Göncz Lajos tart előadást A pedagógusok szerepe a biokulturális diverzitás megőrzésében pszichológiai megközelítésben címmel. A korlátozott létszám miatt, sajnos nem tudunk több jelentkezőt fogadni a továbbképzésre. Ezt megelőzően, 9 órától mgr. Viola Lujza tanárnő tart előadást az anyanyelvápolási oktatóknak.

Bővebben>>

Pedagógus továbbképzés és évi közgyűlés

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete 2014. október 11-én 10 órai kezdettel tartja meg évi, ezúttal tisztújító közgyűlését. A TANOM továbbképzés keretébenDr. Göncz Lajos tart előadást A pedagógusok szerepe a nyelvi, kulturális és biológiai diverzitás megőrzésében címmel.

Bővebben>>

Felhívás TANOM pedagógus továbbképzésre

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete 2014. szeptember 06-án 10 órai kezdettel TANOM továbbképzést szervez az újvidéki Apáczai Diákotthonban (Ćirpanov u. 54.). Hatala Éva és Oláj Ibolya tart előadást Inkluziós ötletbörze - hasznos ötletek tanítóknak címmel. Ezt megelőzően, 9 órától mgr. Viola Lujza tanárnő tart előadást az anyanyelvápolási oktatóknak. A továbbképzés létszáma megtelt. Köszönjük megértésüket!

Bővebben>>

Az újvidéki Apáczai Diákotthon pályázata

 Az újvidéki Apáczai Diákotthon pályázatot hirdet a 2014/2015-ös tanévre egyetemi hallgató és középiskolás lányok és fiúk felvételére. A diákotthon a Maradéki Református Egyházközség tulajdona, működtetője a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete.

Bővebben>>

XIV. APÁCZAI NYÁRI AKADÉMIA – 2014

Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete idén is meghirdeti az Apáczai Nyári Akadémia  (ANyA) pedagógus továbbképzést. A program szerint szakmai jellegű előadások hangzanak el, műhelymunkák és gyakorlatok lesznek, és ezeket rendre megbeszélés, illetve vita követi. Az előadók korszerű didaktikai és multimediális eszközöket alkalmaznak az előadások során, lesznek műhelymunkák, számítógépes animációk is. 

Bővebben>>

2014. júliusa előtti felhívásaink

A VMPE régi honlapjáról átvett pályázati felhívások. A hivatkozások a pályázati dokumentumokra már nem érvényesek, csupán a látható kiírások kerültek a honlapunk archívumába.

Bővebben>>
A PARTNEREINK LEJÁRT PÁLYÁZATAI

Irodalmi pályázat középiskolásoknak

A Guttenberg Pál Népfőiskola és az Orpheusz Kiadó a Magyar Széppróza Napja alkalmából vers és novellaíró pályázatot hirdet határon túli magyar középiskolás diákok számára. Minden pályázó kategóriánként 1-1 művel jelentkezhet, maximum 5 A/4-es gépelt oldal (12-es betűméret, 1,5-ös sorköz) terjedelemben. A 15 legtehetségesebbnek ítélt pályázó részt vehet a 2018 augusztusában, Balassagyarmaton rendezendő Orpheusz Írótáborban. Továbbá (megfelelő mennyiségű és minőségű pályamunka esetén) a legjobb írásokból antológiát jelentetünk meg. Beadási határidő: A magyar költészet napja, 2018. április 11.

Bővebben>>

„Ember és természet” fotópályázat 2018.

A Gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztivál és a Gödöllői Református Líceum meghirdeti az „Ember és Természet” témájú versenyét az ország valamennyi felső tagozatos és középiskolás diákja számára, lehetővé téve, hogy fotó formájában bemutassa a természettel és annak védelmével kapcsolatos gondolatait, észrevételeit. A versenyre külhoni magyar ajkú fiatalok jelentkezését is várják! Nevezni az alábbi szekciókban lehet: Természetfotó; Harmónia-összhang; „Ezek is mi vagyunk” Természet- és környezetvédelem. Nevezési határidő: 2018. április 25.

További információk és jelentkezés>>

Pályázat óvónői állásra

A Maradéki Református Egyházközség pályázatot ír ki óvónői állásra magyar nyelvű óvodába, állandó munkaviszonyba. Lakhatási lehetőséget biztosítanak Maradékon. A jelentkezéseket március 28-ig várják. A részletekről a következő elérhetőségeken lehet érdeklődni: Halász Dániel lelkipásztor: 063/8177052, maradekref@gmail.com.

Az egyházközség honlapja>>

Cigány-magyar nem külön(b)

A Szegedi Keresztény Roma Szakkollégium képzőművészeti és fotóművészeti pályázatot hirdet a Magyarország területén és a Vajdaságban, Erdélyben vagy Felvidéken, felsőoktatásban tanulmányokat folytató (nappali, vagy levelező tagozatos) hallgatóknak a cigányok és a magyarok együttéléséről, párbeszédéről, kapcsolatáról, kultúrájáról. A pályázat elektronikus beküldésének határideje 2018. február 16.

További információk>>

Magyar címer és zászló ünnepi kreatív pályázat

A Magyar Országgyűlés a magyar zászló és címer emléknapjául, így összetartozásunk egyik legfontosabb ünnepéül március 16-át jelölte ki. A Nemzetstratégiai Kutatóintézet az Emberi Erőforrások Minisztériumának Oktatásért Felelős Államtitkárságával közösen, a Kárpát-medencében, illetve a világban szétszórtan élő, valamennyi magát magyarnak valló óvodás, diák és egyetemista számára pályázatot hirdet. Tekintettel arra, hogy Magyarország Nemzetpolitikai Államtitkársága Hunyadi Mátyás születésének 575., és királlyá választásának 560. évfordulója alkalmából a 2018-as évet Mátyás király emlékének szenteli, a pályázatok két témakörben (Magyar zászló és címer, valamint Mátyás, az igazságos), illetve két műfajban (rajz és esszé), a rajzpályázat esetében hét, míg az esszépályázat esetében három korcsoportban kerülnek kiírásra. A művek beérkezési határideje: 2018. február 26.

Bővebben a pályázat honlapján>>

XXIII. OTTDK - 2018

A TIT Kossuth Klub Egyesület (Kossuth Klub Tehetségpont) és az Uránia Ismeretterjesztő Alapítvány pályázatot hirdet 10-19 éves diákok számára a XXIII. Országos Tudományos és Technikai Diákalkotó Kiállításon való részvételre. A tehetséggondozó tanulmányi verseny pályázata keretében feldolgozható bármely tetszőleges természettudományi és/vagy műszaki-informatikai témakör. Az iskolai előjelentkezés határideje 2017. december 21. A vázlatos pályaművek beküldési határideje 2018. február 2.

A verseny honlapja>>
Részletes versenykiírás letöltése>>

Cultura Nostra történelmi vetélkedő

A Pannonhalmi Főapátság és a Rákóczi Szövetség ebben a tanévben is meghirdeti Cultura Nostra történelmi vetélkedőjét. A verseny célja a magyar fiatalság összetartozás-tudatának megerősítése és a magyar történelem egy-egy fontos fejezetére vonatkozó ismeretek elmélyítése. A két szervező intézmény egyetértése alapján a vetélkedő a Kárpát-medence egész területéről szólítja meg a középiskolásokat és várja jelentkezésüket. Jelentkezni a verseny honlapján lehet, a határidő 2017. november 30.

A verseny honlapja>>
Versenyfelhívás letöltése>>

Arany János-szavalóverseny

Az Országos Széchényi Könyvtár, valamint a Magyartanárok Egyesülete és a Magyar Olvasástársaság felhívása Arany János születésének 200. évfordulója tiszteletére. A hét területi döntő: Budapest, Győr, Miskolc, Nyíregyháza, Pécs, Szeged, Székesfehérvár 2017. október 14. és november 17. között kerül megrendezésre. A területi döntőkből korosztályonként 3–3 diák kerülhet az országos döntőbe, melyet 2017. november 25-én egy egész napos tematikus rendezvény részeként, az ARANY JÁNOS CSALÁDI NAP keretében tartjuk az Országos Széchényi Könyvtár dísztermében Budán, a Várban. A versenybe minden versenyzőnek két, fejből mondott Arany-művel, ill. részlettel kell készülnie. Az egyiket a mindkét korosztálynak külön-külön megadott listából (felső tagozatosok, középiskolások) kell kiválasztania, a másik, a szabadon választott mű, lehet Arany János bármely műve, ill. annak részlete (lírai művek, balladák, epikus művek, illetve azok részletei).

További információk a verseny honlapján>>
Bővebben a területi döntőkről>>
A nevezés feltételei>>

Nyilas Misi Ösztöndíj Program

A Magyar Református Szeretetszolgálat 2017/2018 tanévben ismét elindítja Nyilas Misi Ösztöndíj Programot! Kiemelkedően tehetséges vagy egy tantárgyban, művészeti ágban vagy sportban? Segítünk álmaid megvalósításában! Pályázd meg a Nyilas Misi Ösztöndíjat, hogy havi támogatásban részesülhess tehetséged kibontakozásában! A Program keretében rendszeres anyagi támogatást biztosítunk magyarországi, kárpátaljai, erdélyi, felvidéki és délvidéki oktatási intézményekben tanuló, olyan kiemelkedően tehetséges magyar tanulók számára, akik szerény anyagi lehetőségekkel rendelkeznek. A Kárpát-medence területén 50 főt támogatunk. A pályázat benyújtható: 2017. szeptember 11. és 2017. október 31. között.

Részletes tudnivalók a jelentkezésről>>

X. Fiatal Politológusok Találkozója

A Lakiteleki Népfőiskola, a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum, valamint az Antológia Kiadó és Nyomda Kft. közös szervezésében kerül megrendezésre 2017. szeptember 27-29-én a X. Fiatal Politológusok Találkozója. A konferencia témája, a harminc évvel ezelőtt, 1987. szeptember 27-én megrendezésre került „A magyarság esélyei” elnevezésű, első lakiteleki találkozó. A pályázati felhívás tartalmazza a pályamunka tartalmi és formai követelményeit.

Pályázati felhívás letöltése>>
A találkozó honlapja>>

Az ÚDE 2017/2018 évi ösztöndíjpályázata

Az Újvidéki Diáksegélyező Egyesület pályázatot hirdet ösztöndíjak odaítélésére a 2017/2018-as tanévben. A pályázatra jelentkezhetnek: 1) Azok a középiskolások és egyetemei hallgatók, akiknek bejelentett lakóhelyük a következő önkormányzatok területén és azoknak környékén van: Újvidék, Óbecse, Szenttamás, Temerin és Titel valamint a Szerémség egész területe; 2) Azok a magyar anyanyelvű Szerbiában tanuló középiskolások, akiknek tanulmányi eredménye meghaladja a 3,50-es átlagot, és magyar nyelven folytatják tanulmányaikat; 3) Azok a magyar anyanyelvű főiskolai és egyetemi hallgatók, akik Szerbia területén folytatnak felsőfokú tanulmányokat és nem részesülnek más ösztöndíjban. Pályázni kizárólag a ÚDE pályázati adatlapjának kitöltésével lehet. A pályázat beadásának határideje 2017. szeptember 25. Bővebb információ a 063 18 646 21 mobilszámon 9-13 és 16-19 óra között, a 061 21 73 944 mobilszámon 9-14 és 20 óra között, valamint a matmarci@gmail.com e-mail címen kapható.

Az ÚDE pályázati kiírásának letöltése>>
A jelentkezési lapok letöltése>>

Házy Erzsébet Nemzetközi Tehetségkutató Énekverseny

A Szlovákiai Civil Becsületrend nemzetközi tehetségkutató énekversenyt szervez Házy Erzsébet emlékére. A 16 év feletti tehetséges, versenyző szellemű jelentkezőket neves zsüri várja Iván Ildikó, Farkas Pál, Mgr. Art. Otokar Klein, Dunajszky Géza és Mgr.Klemen Terézia személyében. A nyertesek pénzjutalomban részesülnek. Jelentkezési határidő: 2017.augusztus 25.

A verseny honlapja>>

ELTE Kárpát-medencei Nyári Egyetem 2017

Az Eötvös Lóránd Tudományegyetem (ELTE) immár huszonkettedik alkalommal rendezi meg a határon túli magyar ajkú egyetemi hallgatók számára az ELTE Kárpát-medencei Nyári Egyetem programot 2017. július 11. és július 16. között. A Nyári Egyetem szervezésével az ELTE lehetőséget próbál biztosítani a határon túli magyar ajkú egyetemistáknak, hogy az anyaországban anyanyelvükön képezhessék tovább magukat, szaktárgyuk egy-egy speciális területén. A szervezők várják Erdély, Felvidék, Kárpátalja, Délvidék, Muravidék és Őrvidék magyar ajkú fiataljait. A szakmai képzések mellett gazdag kulturális és szórakoztató programmal várják a fiatalokat a szervezők, melyek által megismerhetik a Budapest nevezetességeit és pezsgő diákéletét.

Részletes kiírás letöltése>>

Felhívás magyarországi természettudományos versenyre

A Magyar Természettudományi Társulat (MTT) évek óta szervez tanulmányi versenyeket a 7. és a 8. osztályos tanulók számára a földrajz-biológia-kémia tantárgyak ismeretanyagából. Az idei évtől a vajdasági diákok is benevezhetnek a versenyre, amit szeptember első hétvégéjén tartanak feltehetőleg a Hortobágyi Nemzeti Parkban vagy Budapesten.

Bővebben>>

Szitakötő oktatási program

A közhasznú Liget Műhely Alapítvány a Liget folyóirat és könyvek megjelentetése, valamint előadássorozatok szervezése mellett 2008 márciusától adja ki a Szitakötő című negyedévi gyereklapot, mely az integrált ökológiai program alapja. A programhoz csatlakozó hazai és határon túli általános iskolákban egy kiválasztott osztály diákjai és a kapcsolattartó pedagógus számára ingyen példányt (max. 35 db) biztosítunk a negyedévi Szitakötő gyereklapból. Az alábbi adatlap kitöltésével pályázható meg a program, az adatlap elektronikus benyújtásának határideje 2017. május 12. 24.00.

További információ a program honlapján>>
Pályázati adatlap letöltése>>

Magyar nyelv, irodalom és kultúra diákverseny

A 2016-2017-es tanévben a romániai Tanügyminisztérium Kisebbségi oktatásért felelős Államtitkársága és Osztálya, valamint a fennállásának 650. Évfordulóját ünneplő Pécsi Tudománygyetem, a tanintézmény gyakorló iskolájának és a pécsi Apáczai középiskolának a közreműködésével, 2017. május 18-21. között, Pécs városában rendezi meg a Nemzetközi Apáczai Csere János magyar nyelv, irodalom és kultúra tantárgyversenyt. A rendezvény az irodalom iránt érdeklődő diákokat szólítja meg. Célja, hogy bátorítsa a magyar nyelv és irodalom tanulását, hogy elősegítse a magyar nyelv, irodalom és kultúra népszerűsítését. A versenyre általános iskolák 5-8. osztályos diákjai, valamint a középiskolások jelentkezhetnek. A vajdasági tanulók jelentkezését és utaztatását a VMPE szervezi, kérjük egyesületünk email címére (nsvmpe@gmail.com) küldjék el a kért adatokat. A diákokkal két tanár utazhat Vajdaságból.

Meghívó>>
A verseny szabályzata>>
Jelentkezési lap letöltése>>

A szuezi válság és Magyarország 1956

A VERITAS Történetkutató Intézet és a Nemzeti Emlékezet Bizottsága A szuezi válság és Magyarország 1956 című internetes történelmi vetélkedőt indít minden magyarországi és határon túli iskolás – 10‒18. éves korosztály – számára, aki 3 fős csapatban, 1 vezető tanárral 2016. november 18. és 24. között regisztrál a www.veritasintezet.hu honlapon. Az öt forduló elteltével minden kategóriában a legtöbb jó választ adó első három versenyző díjazásban (I. díj, II. díj, III. díj), valamint a felkészítő tanár tárgyjutalomban részesül. 2004−2006-os születésűek (10−12 éves korosztály): I. díj 1 laptop; II. díj 1 táblagép; III. díj 1 digitális fényképezőgép. 2001−2003-as születésűek (13−14 éves korosztály): I. díj 1 laptop; II. díj 1 táblagép; III. díj 1 digitális fényképezőgép. 1997−2000-es születésűek (15−18 éves korosztály): I. díj 1 laptop; II. díj 1 táblagép; III. díj 1 digitális fényképezőgép. Az egyes fordulók kérdéseinek megválaszolására öt nap áll rendelkezésre: I. forduló válaszadása: 2016. november 25. – 2016. november 30.; II. forduló válaszadása: 2016. december 18. – 2016. december 23.; III. forduló válaszadása: 2017. január 18. – 2017. január 23.; IV. forduló válaszadása: 2017. február 18. − 2017. február 23.; V. forduló válaszadása: 2017. március 18. – 2017. március 23.

A verseny honlapja>>
A szervező honlapja>>

Arany János Balladamondó Verseny

Nagykőrös Város Önkormányzata, a Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ és az Arany János Református Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium felhívással fordul az ország valamennyi középiskolájához, valamint a hazánkkal szomszédos országok magyar tannyelvű középiskoláihoz, hogy tegyék lehetővé a 14-19 éves (9-12. évfolyam) tanulóik számára a XIII. Kárpát - medencei Magyar Középiskolai Arany János Balladamondó Versenyen való részvételt. A verseny időpontja: 2017. március 3-4. Helyszín: Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ. Nevezési határidő: 2017. január 20. További információkért kérjük olvassák el az alábbi részletes versenyfelhívást.

Részletes felhívás letöltése>>
Nevezési lap letöltése>>
A versenyszabályzat letöltése>>
A verseny tervezett programja>>
A verseny története>>

XXII. OTDK - 2017

XXII. ORSZÁGOS TUDOMÁNYOS ÉS TECHNIKAI DIÁKALKOTÓ KIÁLLÍTÁS (OTTDK) - 2017. A TIT Kossuth Klub Egyesület (Kossuth Klub Tehetségpont) és az Uránia Ismeretterjesztő Alapítvány pályázatot hirdet 10-19 éves diákok számára. A megújuló energiaforrásokkal, a fenntartható energetikával, a környezetvédelmi-ökológiai témakörökkel kapcsolatos, valamint más, a versenyző(k) saját mérésein, kísérletein alapuló pályamunkák elsőbbséget élveznek. A pályázatra a tehetsegpont@kossuth-klub.hu e-mailcímen lehet jelentkezni, az elkészítendő pályamű 1-3 oldalas vázlatos ismertetésének elküldésével, 2017. február 2-ig. További információkért kérjük olvassák el az alábbi részletes versenyfelhívást.

Részletes felhívás letöltése>>
A verseny honlapja>>

Széchenyi István esszépályázat

A Partiumi Keresztény Egyetem Széchenyi István születésének 225. évfordulójára pályázatot hirdet romániai középiskolások és egyetemisták, valamint tanárok számára a következő témakörökben: 1. Széchenyi István öröksége (politikai, gazdasági, társadalmi, történeti, művészeti, irodalmi, nyelvészeti stb. vonatkozások); 2. A legnagyobb magyarok... Példaképek. A pályázatot csak elektronikus úton lehet beküldeni, annak beérkezését a pályázat kiírója visszaigazolja: Cím: pkenyelveszet@gmail.com . A legjobb pályamunkákat a PKE 2016. október 18-án rendezendő Széchenyi 225. konferencián a szerzők bemutathatják. Nevezési díj nincs! Beküldési határidő: 2016. szeptember 10.

Részletes pályázati kiírás letöltése>>

Az ÚDE 2016/2017 évi ösztöndíjpályázata

Az Újvidéki Diáksegélyező Egyesület pályázatot hirdet ösztöndíjak odaítélésére a 2016/2017-es tanévben. A pályázatra jelentkezhetnek: 1) Azok a középiskolások és egyetemei hallgatók, akiknek bejelentett lakóhelyük a következő önkormányzatok területén és azoknak környékén van: Újvidék, Óbecse, Szenttamás, Temerin és Titel valamint a Szerémség egész területe; 2) Azok a magyar anyanyelvű Szerbiában tanuló középiskolások, akiknek tanulmányi eredménye meghaladja a 3,50-es átlagot, és magyar nyelven folytatják tanulmányaikat; 3) Azok a magyar anyanyelvű főiskolai és egyetemi hallgatók, akik Szerbia területén folytatnak felsőfokú tanulmányokat és nem részesülnek más ösztöndíjban. Pályázni kizárólag a ÚDE pályázati adatlapjának kitöltésével lehet. A pályázat beadásának határideje 2016. szeptember 25. Bővebb információ a 063 18 646 21 mobilszámon 9-13 és 16-19 óra között, a 061 21 73 944 mobilszámon 9-14 és 20 óra között, valamint a matmarci@gmail.com e-mail címen kapható.

Részletes pályázati kiírás letöltése>>
Pályázati űrlap letöltése>>
Útmutató a pályázati űrlap kitöltéséhez>>

"Miénk a kötött pálya!"
Európai Mobilitási Hét rajz-, fotó- és kreatív pályázat

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Földművelésügyi Minisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma Európa legnagyobb közlekedéssel összefüggő környezetvédelmi kampányához csatlakozva ismét meghirdeti egyéni, családi és csoportos kreatív pályázatát. Az alkotások – a „Miénk a kötött pálya!” elnevezéssel – a 2016-os Európai Mobilitási Hét témájához kapcsolódva a kötöttpályás közlekedési módokat népszerűsítik majd. A három kategóriában (rajz, fotó, szabadon választott technika) külön díjazzák hét csoport (óvodás, alsó és felső tagozatos általános iskolás, 14-18 éves, fiatal felnőtt, családi és csoportos alkotások) legjobbjait. A környezetbarát eszközök és anyagok felhasználásával készült művek az elbírálásnál előnyben részesülnek. A pályázatokat 2016. június 30-ig kell postára adni a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium „Európai Mobilitási Hét” pályázat 1440 Budapest, Pf. 1. címre vagy elektronikus úton beküldeni az emhfotopalyazat@nfm.gov.hu e-mailre. A szeptemberi Európai Mobilitási Hétre tervezett eredményhirdetésen és díjátadón a kiíró tárcák és a támogatók jóvoltából értékes díjak találnak majd gazdára.

Pályázati kiírás letöltése>>
Csoportos jelentkezési lap letöltése>>
Egyéni jelentkezési lap letöltése>>
A pályázat honlapja>>

Interaktív nyári táborok

A Debreceni Nyári Egyetem és partnerei nyári ifjúsági táborokat szerveznek július és augusztus folyamán. A programok történelmi hagyományokra, emlékeinkre irányulnak. A 8 és 14 év közötti gyerekek játékos formában ismerkedhetnek múltunkkal és értékhordozó tradícióinkkal. Történelmi táborok: ÉLD ÁT A MÚLTAT – honfoglaló tábor; ÉLD ÁT A MÚLTAT – Időutazás Géza fejedelem és Szent István korába; MÁTYÁS KIRÁLY APRÓDJA – Reneszánsz tábor; IDŐUTAZÁS A KÖZÉPKORBA – Középkori tábor. További részleteket az alábbi szórólapokon olvashatnak.

Éld át a múltat táborok>>
Reneszánsz és középkori táborok>>
Jelentkezési lap letöltése>>

23. Magyarságismereti Mozgótábor

A kanadai Rákóczi Alapítvány pályázatot hirdet a 23. Magyarságismereti Mozgótábor programjain való részvételre 2016-ban. Pályázhatnak azok a magyar fiatalok, akik a Kárpát-medencében határon túli magyar területen élnek; 15. életévüket 2016. június 30-ig betöltötték és még nem töltötték be a 19. életévüket; elkötelezetten érdeklődnek a magyar történelem és kultúra iránt; a felhívásban megadott pályatételek egyikét kidolgozzák és benyújtják a területileg illetékes referensnek; korábban nem vettek részt Magyarságismereti Mozgótáborban; vallásukat gyakorló fiatalok, felekezeti hozzátartozástól függetlenül. A pályázat benyújtásának határideje: 2016. április 15.

Részletes felhívás letöltése>>

Országos Szakiskolai Közismereti Tanulmányi Versenyek

A debreceni székhelyő Suliszerviz Pedagógiai Intézet Országos Szakiskolai Közismereti Tanulmányi Versenyt hirdet – magyar tanítási nyelvő szakképzı intézmények első két évfolyamán tanulóknak – a következő tantárgycsoportban: Reál tantárgycsoport (Matematika – Fizika – Számítástechnika). A Suliszerviz Pedagógiai Intézet több mint 10 éve szervezője és lebonyolítója az Országos Szakiskolai Közismereti Tanulmányi Versenyeknek. Mivel 2015 A külhoni magyar szakképzés éve volt, a 2015/16. tanévben hagyományteremtő céllal szeretnénk bevonni a határon túli magyar tanítási nyelvű szakképző intézmények tanulóit a reál tantárgycsoport versenyébe. Jelentkezési határidő: 2016. január 29.

A versenykírás letöltése>>
A verseny hivatalos honlapja>>
Elektronikus jelentkezési lap>>

Ünnepi rajz-, és esszépályázat

A Magyar Országgyűlés a magyar zászló és címer emléknapjául, így összetartozásunk egyik legfontosabb ünnepéül március 16-át jelölte ki. A Nemzetstratégiai Kutatóintézet az Emberi Erőforrások Minisztériumának Köznevelésért Felelős Államtitkárságával közösen, a Kárpát-medencében, illetve a világban szétszórtan élő, valamennyi magát magyarnak valló óvodás, diák és egyetemista számára pályázatot hirdet. A pályázatok két műfajban - a rajz esetében hét, az esszé esetében pedig három korcsoportban kerülnek kiírásra. A műveket – a kategóriának megfelelően postai vagy digitális úton – az alábbiak szerint legkésőbb 2016. február 8. napján 24.00 óráig kell megküldeni

Bővebben>>

Fülemüle Informatika Verseny

„Én így tanítanám az informatikát.” Most minden általános iskolai, középiskolai és szakiskolai oktatásban résztvevő tanuló megmutathatja, hogy milyen informatika órát szeretne! A Fülemüle hálózat tagjai országos informatikai versenyt hirdetnek meg, amelyre külföldi résztvevőket is várnak. A verseny kétfordulós egyéni verseny. Az első fordulót az iskolák rendezik meg, felhasználva a verseny honlapján közzétett versenyfeladatokat és betartva a jelen versenykiírás szabályait. A második fordulóba, az országos versenyre az iskola nevezi a tanulóit, maximum három főt, az iskolai forduló eredményei alapján. A második fordulót a verseny kiírója szervezi. Kiküldi a versenyzőknek a feladatokat, értékeli a visszaküldött versenymunkákat és eredményt hirdet. A verseny lényegében az interneten, illetve elektronikus módon (elsősorban e-mail-en keresztül) bonyolódik. Nevezési határidő 2016. január 31.

A verseny honlapja>>
Részletes versenykiírás letöltése>>

XXI. OTTDK - 2016

A TIT Kossuth Klub Egyesület (Kossuth Klub Tehetségpont) és az Uránia Ismeretterjesztő Alapítvány pályázatot hirdet 10-19 éves diákok számára tetszőleges természettudományi és műszaki tematikájú, tárgyú, jellegű diákalkotások megvalósítására. A megújuló energiaforrásokkal és a fenntartható energetikával kapcsolatos pályamunkák elsőbbséget élveznek. A pályázatra az elkészítendő pályamű 1-3 oldalas szinopszisának (vázlatos ismertetésének) benyújtásával lehet jelentkezni 2016. február 3-ig.

Pályázati kiírás letöltése>>
Ismertető az OTTDK történetéről>>

Jakucs László Nemzetközi Középiskolai Földrajzverseny

A Szegedi Tudományegyetem TTIK Természeti Földrajzi és Geoinformatikai Tanszéke immár V. alkalommal meghirdeti a Jakucs László Nemzetközi Középiskolai Földrajzversenyt a magyarországi és határon túli, 9-12. osztályos középiskolai tanulók részére. A versenyre kétfős csapatok jelentkezését várjuk, egy iskolából több csapat is jelentkezhet! A vetélkedő az általános és középiskolai természetföldrajzi tananyagra épít, ezen túlmenően a 2015/2016-os tanévben a verseny kiemelt témája: „A karsztok és az ember kapcsolata: tájhasználat, sérülékenység”. Jelentkezési határidő: 2015 december 15.

Bővebben>>

Jó Pajtás: Szűcs Imre versmondó verseny

Tavaly azt igértük: lesz folytatás, november első hétvégéjén megejtjük sorrendben 5. gyermekversmondó versenyünket, melyet Szűcs Imréről, néhai munkatársunkról neveztünk el, és szülőfalujában, a bánáti Udvarnokon (Banatski dvor) tartunk meg. A felkészülés megkezdődhet, és legkésőbb október 23-áig dönteni arról, kik képviselhetik iskolájukat az udvarnoki versenyen. Iskolánként egy-egy korosztályban legtöbb 3 versenyző indulhat az udvarnoki versenyen. A szervezés megkezdődött, mindennemű kérdéssel hozzánk fordulhatnak a 021/475-4008 -as telefonszámon, vagy a jopajtas.szerk@magyarszo.com e-mail címen.

Teljes versenykiírás letöltése>>

Jubileumi Jó Pajtás sakkverseny

Jubileumi évbe érkezett újságunk egyik leghagyományosabb rendezvénye, a Jó Pajtás sakkverseny. Idén negyvenedik alkalommal ülhetnek majd asztalhoz az általános iskolás sakkozók. Az idei torna helyszíne Csóka lesz, a Jovan Popović Általános Iskola tornaterme, időpontja pedig november 14., 9 óra. A versenyre vajdasági általános iskolák csapatai nevezhetnek be, a fiúcsapatok 1-5 tagúak, a lánycsapatok pedig 1-3 tagúak lehetnek. Az iskolák legkésőbb november 10-ig e-mailben (kokai@magyarszo.com), vagy pedig hagyományos postán (Jó Pajtás szerkesztősége, Vojvoda Mišić utca 1., 21 000 Novi Sad) küldjék el bemevezéseiket.

Teljes versenykiírás letöltése>>

Nyilas Misi Ösztöndíj Program

A Magyar Református Szeretetszolgálat 2015/2016 tanévben újragondolva, átszervezve, kibővítve, nyílt pályázati rendszerben, és független szakmai zsűriztetés segítségével indítja el Nyilas Misi Ösztöndíj Programját! A Nyilas Misi Ösztöndíj Program keretében rendszeres anyagi támogatást biztosítunk magyarországi, kárpátaljai, erdélyi, felvidéki és délvidéki oktatási intézményekben tanuló olyan kiemelkedően tehetséges magyar tanulók számára, akik szerény anyagi lehetőségekkel rendelkeznek. A pályázni magyar és határon túli magyar nyelvű oktatásban résztvevő, valamely hagyományos művészeti ágban, sportban vagy tudományokban kiemelkedően tehetséges 5–12. évfolyamon tanuló, szociálisan hátrányos helyzetű diák tud. A pályázat feltételeiről 2015. augusztus 1.-je után értesülhet a Szeretetszolgálat honlapján. A vajdasági pályázók október 14-ig jelentkezhetnek!

A pályázat részletei>>
Plakát letöltése>>

Vándor Bábszíház hatodik bemutatója

Mátyás király nálunk jár! címmel a Vándor Bábszínház szeptember 30-án, este 18 órakor mutatja be a hatodik előadását a temerini tájházban. Az bábelőadást tartalmát Raffai Judit Vajdasági történetek Mátyás királyról című gyűjteménye ihlette. A mesefonal összekötődik a paraván mögött húzódó bábos világ és a közönség között, de ő maga is szerves része a történetnek. S mivel sokszor kéri a közönség segítségét, a modern világ gyermekei aktív szereplői lesznek a mesének, észrevétlenül is elmerülnek saját hagyományaik megismerésében: az előadás végén azzal az érzéssel térnek haza, hogy Mátyás király náluk járt. A rendezvény zártkörű, a Vándor Bábszínház ezúttal is számít a média munkatársaira, akik már oly sokszor és sokféleképpen segítették munkánkat.

Plakát letöltése>>

Hungary's Got Talent - A tehetség itthon van

Ha elmúltál 4 éves és jól táncolsz, énekelsz, zsonglőrködsz, szavalsz, bűvészkedsz, zenélsz, viccet mesélsz vagy bármiben tehetséges vagy, akkor jelentkezz egyedül vagy csoportosan! Az RTL Klub tévécsatorna új tehetségkutató showműsora 2015. őszén indul.

Internetes jelentkezés>>
Plakát letöltése>>

Ösztöndíj egyetemistáknak és középiskolásoknak

Az Újvidéki Diáksegélyező Egyesület - ÚDE pályázatot hirdet ösztöndíjak odaítélésére a 2015/2016-os tanévre. A pályázatra jelentkezhetnek: 1) azok a középiskolások és egyetemei hallgatók, akiknek bejelentett lakóhelyük Újvidék, Óbecse, Szenttamás, Temerin és Titel önkormányzatok környékén vagy a Szerémségen van; 2) azok a magyar anyanyelvű, Szerbiában tanuló középiskolások, akiknek tanulmányi eredménye meghaladja a 3,50-es átlagot, és magyar nyelven folytatják tanulmányaikat; 3) azok a magyar anyanyelvű főiskolai és egyetemi hallgatók, akik Szerbia területén folytatnak felsőfokú tanulmányokat és nem részesülnek más ösztöndíjban.

Teljes pályázati kiírás letöltése>>
Pályázati adatlap letöltése>>
Kitöltési útmutató letöltése>>

XXIII. BOLYAI NYÁRI AKADÉMIA

A Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége 2015. július 4. – július 25. között szervezi meg nyári akadémiáját A kommunikációs kompetenciák fejlesztése tanórán címmel. Az erdélyi pedagógus továbbképzésre 2015. május 4. – június 5. között, kizárólag interneten keresztül, az elektronikus adatlap kitöltésével lehet jelentkezni.

Felhívás az RMPSZ honlapján>>
Továbbképzések jegyzéke és programja>>
Elektronikus jelentkezés (BNYA)>>

MAGYARORSZÁGI TOVÁBBKÉPZÉSEK

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége lebonyolításával 2015 nyarára határon túli magyar pedagógusok részére magyarországi továbbképzéseken való részvételre biztosít lehetőséget. Magyar pedagógusok jelentkezhetnek, akik a 2014–2015-ös tanévben magyar nyelven folytattak oktató-nevelő munkát. Jelentkezési határidő: 2015. június 15.

Részletes kiírás és program>>
Elektronikus jelentkezés (MO)>>

SZLOVÁKIAI TOVÁBBKÉPZÉSEK

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége 2015. július 5 – 11. között szervezi a XXIV. Nyári Egyetemét párhuzamosan 3 helyszínen: Komáromban, Rimaszombatban és Kassán. A meghirdetett szakcsoportok száma Komáromban 9, Rimaszombatban 4, Kassán 3. Jelentkezési határidő 2015. június 10.

Részletes kiírás és program>>

Európai mobilitási hét - kreatív pályázat

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Földművelésügyi Minisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma Európa legnagyobb közlekedéssel összefüggő környezetvédelmi kampányához csatlakozva rajz-, fotó, családi és csoportos kreatív pályázatot hirdet. A pályázaton az idei év közös európai témájához kapcsolódó, az intermodalitást, multimodalitást jelképező alkotásokkal lehet részt venni. Nevezési kategóriák: 1) Rajz kategória; 2) Fotó kategória; Szabadon választott technikával készített alkotás. Minden kategóriában külön díjazzuk az következő csoportok legjobbjait: a) óvodások; b) alsó tagozatosok; c) felső tagozatosok; d) 14-18 évesek; e) fiatal-felnőttek; f) családok g) csoportok. A pályázatok postára adási vagy e-mailen történő beküldési határideje: 2015. június 30. kedd.

A részletes pályázati felhívás letöltése>>

Kárpát-medencei Versünnep

A Bánffy György Kulturális Szalon és a Székelyföldi Verstábort szervező Fortis Hungarorum Kulturális Egyesület együttműködve a Versünnep Alapítvánnyal 2015 májusában és júniusában 10 határon túli településen szervez versmondó versenyt. A szabadkai versenyre június 3-án, szerdán, 15 órakor kerül sor a Népkör Magyar Művelődési Központban. Három kategóriában (alsó tagozat, felső tagozat és középiskolai) várjuk jelentkezésüket 2015. június 2-ig.

Részletes kiírás letöltése>>

Erdei élményem alkotópályázat

A Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. a fenti címmel alkotópályázatot hirdet az Erdők Nemzetközi Napja alkalmából ált. isk. alsó tagozatos diákok számára. A pályázaton egy erdei élményről szóló, kézírásos, maximum két oldalas beszámolóval (fogalmazással) és egy hozzá tartozó, illusztráló fotóval lehet részt venni. Az alkotásokat digitális formában az info@kaeg.hu e-mail címre kell beküldeni 2015. június 5-ig.

Részletes pályázati kiírás letöltése>>

Márton Áron vetélkedő

Középiskolásoknak szóló vetélkedő, melynek célja Márton Áron erdélyi püspök példamutató alakját közelebb hozni a fiatalokhoz (nemcsak erdélyiekhez, a Kárpát-medence más területein élőkhöz is). A program több szervezet közreműködésével indult, védnöke Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke. A vetélkedő első fordulói online zajlanak a csíkszentdomokosi Márton Áron Múzeum weboldalán (www.martonaronmuzeum.ro), a döntő pedig Lakiteleken lesz. A vetélkedő feladatai 2015. március 22-től havonta, három részletben jelennek meg, a válaszokat postán vagy e-mailen (szkenelve, pdf formátumban) kell beküldeni a megjelentetésüket követő 30 napon belül.

A verseny kiírásának letöltése>>
A verseny szabályzatának letöltése>>
Az első feladatsor letöltése>>

Harmos Károly képzőművészeti pályázat

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége és a társszervezők meghirdetik a szlovákiai magyar iskolák és óvodák VIII. Harmos Károly Országos Képzőművészeti Pályázatát. Az alkotásokat a kiírásban szereplő formátumban kérjük beküldeni. Beküldési határidő 2015. április 7.

Pályázati kiírás letöltése>>
Jelentkezési adatlap letöltése>>

22. Magyarságismereti Mozgótábor

A kanadai Rákóczi Alapítvány pályázatot hirdet a 22. Magyarságismereti Mozgótábor programjain való részvételre 2015-ben. A pályázatra határon túli magyar fiatalok jelentkezhetnek. A tábor résztvevői mélyebben megismerkednek a magyar történelemmel, kultúrával, művészetekkel. Az otthonról hozott kultúrális értékeket (ének, tánc, stb.) a tábor tagjai számára közkinccsé teszik. A pályázat benyújtásának határideje: 2015. április 17.

Pályázati felhívás letöltése>>

Ady Endre-ösztöndíj

Pályázat a vajdasági magyar nyelvű oktatásban, 6–12. évfolyamon (általános iskolában vagy középiskolában) résztvevő kiemelkedően tehetséges, szociálisan hátrányos helyzetű tanulók támogatására. A pályázat benyújtásának határideje: 2015. március 2.

Bővebb pályázati felhívás letöltése>>
Pályázati adatlap letöltése>>
Nyilatkozat letöltése>>

Iránytűzz iskolai vetélkedő

A solymári Csipa Sport és Szabadidő Egyesület által szervezett Iránytűzz vetélkedő az életrevalóságra készíti fel a mai tizenéveseket, s az iskolai oktatás mellett a szabadidejük hasznos és tartalmas eltöltésére kínál lehetőséget. A vetélkedő öt fordulóból és egy döntőből áll. A fordulókban a feladatokat a vetélkedő honlapjáról lehet letölteni és a megoldásokat is az interneten keresztül kell beküldeni.

Versenykiírás letöltése>>

Tündérszó meseíró pályázat

A székesfehérvári Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár Egyesület hatodik alkalommal hirdeti meg nemzetközi meseíró pályázatát. A pályázatra a világ bármely országában élő 8–15 éves gyermekek magyar nyelven írott meséit várják e-mailben, csatolt Microsoft Word dokumentumban, vagy postai úton 4 példányban, 2015. március 3-ig.

Versenykiírás letöltése>>

OTTDK - 2015

XX. Országos Tudományos és Technikai Diákalkotó Kiállítás (OTTDK) - 2015. A TIT Kossuth Klub Egyesület (Kossuth Klub Tehetségpont) és az Uránia Ismeretterjesztő Alapítvány pályázatot hirdet 10-19 éves diákok számára tetszőleges természettudományi és műszaki tematikájú, tárgyú, jellegű diákalkotások megvalósítására. A megújuló energiaforrásokkal és a fenntartható energetikával kapcsolatos pályamunkák elsőbbséget élveznek. Jelentkezési határidő: 2015. február 2. Eredményhirdetés: 2015. április 25.

Pályázati felhívás letöltése>>

Felfedezettjeink 2015

A Nemzeti Tehetségsegítő Tanács évek óta nagy érdeklődés mellett hirdeti meg Felfedezettjeink pályázatát. Jelen felhívásunkkal a 2013, illetve 2014 folyamán felfedezett fiatal tehetségekre szeretnénk figyelmet fordítani. Pályázatot nyújthatnak be a hazai és határon túli Tehetségpontok és Tehetségsegítő Tanácsok, saját tehetségsegítő közösségük által felfedezett, 25 évnél nem idősebb fiatalok bemutatásával. Fődíj: 196 000 Ft ösztöndíj támogatás, további díjak: 98 000 Ft, illetve 49 000 Ft. Az elnyert összeget a fiatal további szakmai fejlődésére kell fordítani. Pályaművek benyújtása: január 29., éjfélig.

Pályázati felhívás>>

XXII. BOLYAI NYÁRI AKADÉMIA

A romániai közoktatási rendszerben dolgozva, a közoktatás bármely szintjén is tevékenykedve mind egyetértve állíthatjuk, tapasztalhatjuk, hogy az osztályainkban tanuló gyerekek között igen nagyok a különbségek. Érezhetjük, hogy az egyforma tanulási helyzetet ajánló frontális osztálymunka nem elég hatékony, nem ad lehetőséget a gyerekek eltérő képességeihez, fejlődési üteméhez való igazodásra. A pedagógia egyik hagyományos válasza ebben a kérdéskörben a differenciálás, melynek módszerei ...

Bővebben>>

VISSZA A FŐOLDALRA>>